Boxing Academy:
samen aan de basis van topprestaties!!

De Boxing Academy pakt met een professioneel gemotiveerd team de handschoen op om in Nederland na een periode van 14 jaar weer een hoge ambitie binnen het Olympisch boksen te gaan nastreven.

Het wordt een reis naar internationale Olympische bokssuccessen, waar het Nederlands bokspubliek, na de successen van de Olympische Spelen in 1992, niet meer van heeft kunnen genieten.

 Op weg naar nieuwe successen

De belangrijkste pijler van de Boxing Academy zal het snelgroeiende damesboksen zijn. Wij zullen ons dan ook als eerste richten op een Olympisch damesboksteam.

Olympisch dames boksen is nog een jonge sport. Pas in 1993 is het damesboksen wereldwijd officieel van start gegaan. En met succes, want in korte tijd is het ook binnen de Olympische sporten geadopteerd als een officiële olympische sport. Zoals de situatie zich nu laat aanzien zullen tijdens de OS van 2012 (Londen) de eerste dames het gevecht aangaan voor de 1e medailles voor het Olympisch damesboksen.

Deze keuze van het Olympisch Comité om het boksen binnen het olympisch programma als een van de laatste sporten zowel voor mannen als voor vrouwen te laten plaatsvinden, is voor meisjes en jonge vrouwen een motivatie om een Olympische ambitie binnen het boksen te gaan nastreven.

De Boxing Academy ziet in het damesboksen veel kansen voor jonge ambiteuze sporters om met een professionele aanpak de ambitie voor olympisch bokssucces waar te maken. De doelstelling van de Boxing Academy is om vanuit een professionele commerciële organisatie deze ambities optimaal te ondersteunen.

Hiervoor ontwikkelen wij een meerjaren plan waarin wij talentvolle boksers gaan begeleiden om structureel en verantwoord doelen na te streven, op weg naar internationale bokssuccessen met als einddoel deelname én Olympische medaillewinst op de Olympische Spelen 2012.


Hoofdonderdelen binnen het meerjarenplan zijn:

- Trainingsprogramma

- Wedstrijdprogramma

- Medische verzorging

- Mentale training

- Sociale en persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s

- Talentontwikkelingsprogramma’s

 

Talentontwikkeling

Een aantal scouts (2-4) zullen voor de Academy actief zijn bij de zoektocht naar talent. Zij zullen goede contacten met de  boksverenigingen in het land onderhouden en wedstrijden en trainingen bij clubs in het hele land bezoeken om talenten voor de Boxing Academy te scouten.

Een aantal keren per jaar zullen wij een Boxing Academy talentendag organiseren om deze talenten extra trainingen te geven (technisch/tactisch en persoonlijkheidstrainingen).

 

Team samenstelling

Na een gedegen selectieprocedure zullen 4-6 boksers (in 1e instantie dames) geselecteerd worden om aan het programma van de Boxing Academy deel te nemen. Voor hen zal er een programma  gemaakt worden op micro, meso en macro niveau voor wat betreft verhouding trainingen, trainingskampen, wedstrijden, en toernooien.

Overige teamleden
Angela Schoonderwoerd                       Teammanager / trainer
Arnold Vanderlyde                                PR manager / trainer

Medische begeleider/ fysiotherapeut
Mediavoorlichter en mediatrainer
Kracht- en conditietrainer              
Boksers                                               Alicia Holsken                                                      Internationaal ervaren trainer