Missie

1. Het topsport beleid van de Boxing Academy is gericht op een professionele boksploeg die bewust successen nastreeft op nationaal, europees, wereld en olympisch niveau.

2. De Boxing Academy is een humaan ingestelde organisatie die Fighting Fit trainingen verzorgd voor mentale en fysieke balans voor individuen en groepen in onze samenleving. De trainingen zijn gericht op persoonlijke groei. Zelfbeheersing, respect, eigenwaarde, vertrouwen en weerbaarheid zijn hierbij belangrijke waarden.

Humaniteit

Boxing Academy is een humaan ingestelde organisatie, die vanuit deze grondhouding activiteiten zal ontwikkelen. Een van deze activiteiten zal zijn dat we onze vitaliteitsprogramma’s, w.o. Fighting Fit en Fighting Fitness voor verschillende non-profit organisaties zullen verzorgen ( O.a. middelbaar en hoger onderwijs, internaten, penitiaire inrichtingen e.d.).

Arnold Vanderlyde is ambassadeur van de volgende goede doelen organisaties. De Boxing Academy adopteert deze doelen en zal de activiteiten van deze goede doelen ondersteunen.

Organisaties:
Stichting De kleine beer
Right to Play
Cystic Fybrosis Stichting
NFSG Nebas

Balans tussen sportieve en maatschappelijke carriere

Binnen de Boxing Academy jaarprogramma zal er voor iedere atleet naar aanleiding van een volledig uitgewerkte portfolio een opleidings en/of werktraject worden samengesteld, wat goed afgestemd is op hun sportieve ambities.

Een doelstelling is om onze sponsorpartners in het opleidings en of werk / studie traject te betrekken. Maar ook overige werkgevers en instellingen zullen wij benaderen om binnen het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) van onze boksers een rol te spelen.

Belangrijkste motivatie en doelstelling van dit onderdeel is dat een sporter naast zijn sportieve carrière ook vanuit een positieve grondhouding met vertrouwen kan werken aan zijn maatschappelijke carrière, want het bedrijven van topsport behelst maar een kleine periode van je leven.

Boxing Academy ziet de topsport periode van hun sporters als basis voor de verdere ontwikkeling van de atleten.