Verslag BA Special Event, augustus 2009
geplaatst op 28 augustus 2009
Verslag Boxing Academy Special Event; 21,22 en 23 augustus 2009
Het weekeinde begon goed. Na nogal hete dagen in de voorafgaande week was het de vrijdag wat afgekoeld maar zeker aangenaam. De dames uit Duitsland, Nicolina en Andrea,die helemaal uit Augsburg (bij Munchen) naar Sprimont waren afgereisd meldden zich als eerste. Langzaamaan kwamen ook de andere 12 dames in de herberg aan. Lisanne had helaas haar aansluiting in Luik gemist waardoor ze pas rond 19.30 uur bij de groep kon aansluiten.
Allereerst kort de omgeving en het 5 sterren hotel (!!!!!) verkend. De dames sliepen namelijk verdeeld over 2 heuse ‘luxe’ indianen tipi tenten. Niet voor niets hete het 'Special Event' van deze keer dan ook ‘back to nature’ . Nadat iedereen zijn plekje had gezocht en de matrassen hadden geïnstalleerd nuttigden we gezamenlijk een lichte pastamaaltijd.
 Na de maaltijd kon de eerste training beginnen. De warming up bestond deze keer uit het naar de trainingslocatie lopen. We moesten hiervoor nl. een 192 treden tellende hele steile trap beklimmen om op een mooie rustgevende plek uit te komen. De eerste training stond in het teken van wat losmaken van het lichaam, kleine spelletjes en concentratie oefeningen. De warming-up voor het weekeinde! Heerlijke energie kwam je tegemoet en het weekeinde was dan ook heel goed begonnen.
Na de douche nog even samengekomen in de herberg en onder het genot van een kopje thee , gaven we de dames allemaal een individuele en gezamenlijke opdracht mee. Aan het einde van het weekeinde wilden we graag de antwoorden terugontvangen. Daarnaast werden ook de taken voor het weekeinde verdeeld. Koken en boodschappen doen behoorde nl. ook tot de taken van de dames zelf. Over het algemeen ging iedereen op tijd slapen, want het was een intensieve dag geweest én er zouden er nog 2 volgen….
De volgende morgen werd er om 08.00 uur ontbeten en het heerlijke klimaat en de temperatuur zorgde ervoor dat we buiten konden zitten. De nachtrust was voor velen verre van optimaal geweest, maar ook dat hoort bij het proces! De 2e training van het weekeinde was een looptraining. Een looptraining van 40 minuten langs een watertje en hele mooie omgeving. De looptraining was lang zo vervelend niet als normaal. Zeker genoten van de omgeving wat Sprimont te bieden had.
Na terugkomst bij de herberg nogmaals de inmiddels beruchte trap omhoog voor een technisch tactische training. Daarna volgde de lunch en de zon had zich inmiddels gemeld waardoor de temperatuur flink opliep. Na de lunch was er dan ook tijd om even wat rust te pakken en van dit prachtige zonnetje te genieten. Halverwege de middag meldden zich 2 ‘ motormuizen’ bij de herberg. Het bleken de trainers van 1 van de meisjes te zijn. Super dat zij de moeite gedaan hadden om een kijkje bij ons te komen nemen. Tevens konden zij de geplande sparring in de middag aanschouwen. Ook hiervoor hadden we wederom een mooie locatie uitgekozen. Het sparringschema was vooraf bekend gemaakt; zodat iedereen wist waar zij aan toe was. De dames waren goed geprepareerd en dit zorgde voor goede leerzame sparringen. Een lust voor het oog en zeker voor het groeiproces van de dames een goede training. Na de training hadden we een verrassing in petto. Vooraf hadden we de dames aangegeven dat ze naar deze trainingslocatie ook nog een setje schone kleding mee moesten nemen en een handdoek. De verassing was dan ook groot dat de dames na de sparring nog een heerlijke partijtje rugby op het programma hadden staan en wel……… in een natuurlijk modderbad! De dames werden in 2 groepen gedeeld en kregen ieder een coach. Het ging er fel aan toe maar we hebben voornamelijk enorm veel gelachen!!!!!! Nogmaals proficiat 57+!!!
Voor de duidelijkheid geef ik maar even aan dat Arnold niet heeft meegedaan met de rugby training!!!!!
Na afloop van de training waren de dames bijna onherkenbaar. Echt waar! Overal waar je keek zag je modder. Gelukkig was er in de buurt een heerlijke natuurlijke douche; een heuse waterval! Alleen het warme water ontbrak. Tja, je kunt ook niet alles hebben! Die avond was o.m. Cynthia de kok. Ze toverde een heerlijke kip met veel groenten wrap op tafel. De honger was groot en er bleef dan ook niet veel over. Na het eten stond het kampvuur op het programma. Deze avond mondde uit in een, denk ik, memorabele, wat alleen de insiders kunnen beamen. Een mooie avond onder een prachtige sterrenhemel waar iedereen elkaar een beetje beter leerde kennen.
De volgende ochtend werd er weer op tijd ontbeten. Gebakken eitjes en heerlijk vers brood! De laatste dag was al weer aangebroken. Op deze dag stond de wedstrijdsparring op het programma. We waren in de gelukkige omstandigheid dat er veel dames in ongeveer dezelfde gewichtklassen zaten, waardoor er goede sparringen plaatsvonden. Zeker Nouchka heeft flink haar best gedaan en een intensieve sparring gehad. Haar tegenstandster was dan ook WK deelneemster van afgelopen jaar! Nadat we een korte evaluatie hadden gedaan van het weekeinde en de duitse dames richting huis vertrokken, keerden wij allen terug naar de herberg waar we nog een speciale afsluitende activiteit op het programma hadden staan. De dames werden verrast met een buitensport activiteit. Een loopbrug van niet al te veel staaldraad en touw op hoogte! Nadat de voorbereidingen waren getroffen vertrokken we opnieuw naar onze favoriete trap, maar deze keer hoefden we deze maar halverwege op te gaan. Daar begon namelijk de tocht naar het onbekende, het einde was nl. niet te zien. Voor sommige dames was het even slikken maar dapper heeft iedereen ( op 1 na door handblessure) de brug naar het onbekende maar wel met een doel gelopen! Mijn complimenten! Als afsluiting nog een heerlijke lunch met courgettesoep en pannenkoeken; het smaakte allemaal prima!!!!
Tja het zat er weer op en iedereen ging rond een uur of 15.30 uur weer richting huis. Ik wil iedereen afzonderlijk danken voor haar bijdrage in dit weekeinde. Het was bijzonder en zonder jullie aller aanwezigheid had dit natuurlijk nooit kunnen plaatsvinden.
Mijn speciale dank gaat uit naar John de beheerder van het complex voor zijn goede zorgen en enorme betrokkenheid gedurende het weekeinde. Zeker ook dank aan de duitse meiden die er mede voor gezorgd hebben dat het weekeinde van hoog boksniveau was, waar iedereen veel van heeft kunnen leren! Ook mijn dank aan Jan, die ons professioneel over de brug begeleid heeft, en zo ons een mooie afsluiting van het weekeinde bezorgd heeft .    
Ik denk dat we mogen terugkijken op een mooi en zeer leerzaam weekeinde. Ik hoop dan ook dat we nog meerdere van deze weekeinden kunnen organiseren op weg naar ons doel Olmpische Spelen 2012!!!!
Meiden bedankt!
Hieronder volgen een aantal reakties van de meiden die aanwezig waren.
Reacties:
 -           “Your invitation and the place and the program and... everything was  sooooooooooooooooooooooooo nice. You are incredible, your husband and you. It is so nice to see such beautiful people like you, engaged with a great heart, a beautiful and strong attitude, a great spirit in the mind, that we want to tell you our greatest and loveliest Thank you waht we could say!!!!We stay in contact, big greetings and a huge smile for you and Arnold!!!! Thanks a lot, so much!!!!!“
 
-          Afgelopen weekend zal ik me nog heel lang heugen! Erg bijzonder.
-          Nog een keertje erg bedankt voor het hele leuke en bijzondere kamp!
Ik heb het echt super naar mijn zin gehad en het was enorm motiverend!!
-          Wilde jullie natuurlijk ook nog eens bedanken voor het super leuke weekend! Heb er van genoten, ook al viel ik zaterdag avond in een dipje..
 
 
 Foto's kijk bij kopje fotogalerij
 
« terug naar artikeloverzicht -