Het EK traject gaat beginnen!
geplaatst op 06 september 2010
Damespugilisten met een missie     
In september van 2009 heeft de Nederlandse Boksbond het bid binnen gehaald voor het organiseren van het Europees kampioenschap dames boksen in Nederland. Het kampioenschap zal gehouden worden in Rotterdam van 16 tot en met 23 oktober 2011. Het door Nederland professioneel gepresenteerd bid voor het binnenhalen van het EK is in heel Europa enthousiast ontvangen.
Dit vergt wel een verantwoordelijkheid . Op de eerste plaats op organisatorisch vlak om er een professioneel en fantastisch EK van te maken maar daarnaast is het voor de Nederlandse Boksbond van belang om ook een kwalitatief goed Nederlandse damesboksteam op het EK te kunnen presenteren. Om dit laatste doel te bereiken is het de hoogste tijd om met een gezamenlijk voorbereidingstraject te gaan starten. Alle betrokkenen binnen het damesboksen in Nederland hebben via het Platform Olympisch Boksen de handen ineen geslagen en gezamenlijk een nieuwe structuur voor het damesboksen tot aan het EK 2011 uitgezet.
Het traject zal zondag 12 september a.s. gaan starten. Op deze dag zullen we de weg naar het EK aan alle betrokkenen (damesboksend Nederland (alle leeftijden)en hun trainers en begeleiders) presenteren. Het moet een traject worden door velen gedragen. De betrokkenheid van alle trainers is dan ook een must voor het slagen van het traject. Iedereen met een hoge ambitie binnen het damesboksen is welkom om aan het traject deel te nemen. Maar ook voor kickboksdames of dames uit andere vechtsporten staan de deuren open. Op 12 , 19 en 26 september vinden de eerste trainingen plaats en van daaruit zullen de eerste selecties vormgegeven worden.
De uitnodiging met verdere details over de invulling van het programma voor deze dagen zal zeer binnenkort via de mail maar ook via de site van de Nederlandse Boksbond bekend gemaakt worden.  HEb je interesse, neem dan contact op met ondergetekende via het e-mail adres: angela.schoonderwoerd@telenet.be Een inschrijvingsformulier zal je dan worden toegestuurd.
Wij zijn blij, enthousiast en goed gemotiveerd om samen met de Boksbond en vele andere betrokkenen binnen het damesboksen in Nederland, nu een start te kunnen maken met deze Europese missie!
We zien jullie graag op zondag 12 september!  
Namens de Nederlandse Boksbond
Arnold Vanderlyde en Angela Schoonderwoerd 
« terug naar artikeloverzicht -