Verslag Boxing Academy damestrainingsdag zondag 25 oktober
geplaatst op 25 oktober 2009

Hierbij even een kort verslag van onze trainingsdag van vandaag. We waren deze keer met 6 (zeer fanatieke!) meiden. Helaas wat meer afzeggingen dan normaal maar er staan ook een aantal belangrijke wedstrijden op de agenda; Nouchka morgen tegen Maxine Koelemij uit Amsterdam en 2 weken daarna doen er een 10-tal dames (w.o. Naomi, Jessica, Najat, Nouchka, Rachella en Ann) (inclusief de Belgen) mee aan het NK in Nieuwegein / Schuttersveld. Wij wensen alle leden van de Boxing Academy die ingeschreven staan voor het NK alvast heel veel succes!!!!!!

De training van vandaag stond in het teken van de wedstrijdvoorbereiding. Welke trainingsvormen kun je doen voorafgaand aan een wedstrijd. Na de Warming-Up begon de training met een aantal krachtoefeningen met je eigen lichaam (buikspieren, armen en benen) gevolgd door rondes schaduwboksen afgewissled met touwtje springen.

Daana werden de bokszakken opgehangen en volgden er snelle korte combinaties op de zak. Na het zakwerk gingen we over in technisch tactische oefeningen in tweetallen met veel oefeningen vanuit dubbeldekking. Als laatste oefening in de zaal gingen we spelboksen met opdrachten en als afsluiting met zijn allen in de ring voor een Amerikaanse sparring.

Als afsluiting gezamenlijk nog een lunch 'verorberd' om vevolgens rond 14.00 uur naar huis te rijden.

We waren zeer blij met de verscheidenheid (gewicht, niveau, leeftijd en topografie) van de meiden waarbij bij alle meiden een enorme fighting spirit te zien was. Er was een prima sfeer en er werd heel hard gewerkt. Hopenlijk is volgende keer iedereen weer van de partij, zodat we door kunnen gaan met onze missie... het bouwen aan het damesboksen in Nederland en omstreken met maar 1 doel.... deelname door minimaal een van de meiden aan de Olymische Spelen.

Hartelijke groet,

Angela

 

 

 

« terug naar artikeloverzicht -