Zeer geslaagd Boxing Academy weekeinde!!
geplaatst op 23 november 2009

Afgelopen weekeinde hebben we genoten van een 2-tal Boxing Academy activiteiten.

Allereerst afgelopen vrijdag het Boost 2009 evenement in Terneuzen. Lisanne Vaalburg van Teus de Kruyff en Nouchka Fontijn van Boksvereniging van het Hof hebben op een groot zakelijk evenement van  Vanderlyde Sport & Business namens de Boxing Academy een demo verzorgd. Het publiek was enorm enthousiast en uit de reacties achteraf bleek dat er enorm veel respect was voor de dames. Het was dan ook een zeer geslaagde en nette sparring waarbij zowel Lisanne en Nouchka hebben laten zien hoe mooi en aantrekkelijk het damesboksen kan zijn! We hebben veel ondernemers en hun partners op een zeer positieve manier kennis laten maken met de damesbokssport! Lisanne en Nouchka nogmaals onze dank voor de medewerking!  

Op zondag stond onze maandelijkse trainingsdag op het programma. Het zou deze keer een ietwat op het concept aangepaste trainingsdag worden daar er deze keer 2 heren aan de trainingsdag zouden deelnemen. Deze heren waren leden van de Loins Brittenburg uit Noordwijk die in samenwerking met de Boxing Academy en Vanderlyde Sport & Business een exclusief boksgala organiseren op donderdag 18 maart 2010.

 

   

Het gala staat in het teken van de Olympische missie. Een exclusief gala waar maar 4 amateurpartijen en 1 BN -er (bekende Noordwijker) gevecht zal plaatsvinden. Deze BN-ers zullen tegen die tijd (maart) al een half jaar serieus aan het trainen zijn en afgelopen zondag hebben ze dus een dag met de Boxing Academy dames meegetraind. Daarnaast waren er nog een 3-tal ander Lions leden aanwezig om de sfeer te proeven en hun helden natuurlijk een hart  onder de riem te steken! We hebben heel veel respect voor de heren en hebben genoten van hun seer serieuze en leergierige instelling. Op naar de match op 18 maart a.s.!

Verder waren er gisteren veel deelneemsters. In totaal 14. Ik denk dat we wederom mogen spreken over een geslaagde dag. Het niveau stijgt en onderlinge sparringen zijn steeds zeer leerzaam en goed. Daarnaast is het voor ons heel plezierig om met deze groep meiden met hun serieuze instelling en houding te mogen en kunnen werken. Met behulp van veel verschilldende oefeningen behandelden we de volgende onderwerpen:

2e aanval

tegenstander vastzetten

Lijf aan lijf gevecht

en sloten we de dag als gewoonlijk af met de amerikaanse sparring. Dit laatste was een pittige ronde agv de vele tegenstanders die je in de ring kreeg 'te verwerken'.

Komend weekeinde staan er voor Rachella, Lisa (hopenlijk!), Najat en Nouchka wedstrijden op het programma. Veel succes dames en graag tot de volgende keer !

 

 

     
 
     
 

 

 

  

« terug naar artikeloverzicht -