Verslag Nouchka wedstrijd 28 januari 2010
geplaatst op 29 januari 2010
Beste Allemaal,
 
Zoals aan sommigen beloofd een verslag uit Stockholm!! Ik wilde eigenlijk gisteravond al mailen maar de computers waren bezet door het engelse team die 24/7 zitten te face-booken...Nu om deze tijd heb ik natuurlijk alle ruimte. En alle tijd, want van slapen komt nooit iets terecht na een wedstrijd. Dat gaat altijd hetzelfde: Doodmoe, maar teveel adrenaline om een oog dicht te doen.
Maar mijn dag kan toch niet meer stuk

 
Ik begin maar bij het begin: Reis ging niet echt soepel, maar dat zorgt er weer voor dat het niet saai wordt! Bij Eindhoven sprong iemand voor de trein, vervolgens vertraagd weggevlogen en in een sneeuwstorm gekomen waardoor op een ander vliegveld moesten landen. Pas na een uur konden we het vliegtuig uit en weer een uur later kwam de bagage... half 10 dan eindelijk in het hotel, en daar werd alles beter!
 
Superluxe allemaal :) Het Engelse en Zweedse team zitten ook hier en we hadden een strakke planning qua eten, wegen, bus halen etc. Woensdagavond dus gegeten, daarna met tussenpozen goed geslapen.
 
 Smorgens wegen, was uiteraard oke, daarna ontbijt en nog even kort gepadst in de hal. Donderdag overdag even in een winkelcentrum geweest en toen maar even rusten. Om 17 uur vertrokken we naar de Eriksdalhallen, best groot en leuk.
 
Grootste (en enigste, haha) fan daar was Puk, een Zweedse belg die het goed met ons voor had en ons uit Stockholm eerder al had gebeld om tips te geven. Hij vertelde me vooraf dat ik, winnen of verliezen, door deze partij wel in de World Ranking List zou komen. Goed om te horen. Ergens dacht ik dus: Maakt niet meer uit wat er gebeurt, het is toch wel goed, en aan de andere kant denk je toch `Maar wat dan ALS ik win...!?!`
 
Ik had de 4e partij, beter kan niet denk ik. Warming-up was kort en goed. Eigenlijk was ik ook helemaal niet zenuwachtig!
Wat er daarna allemaal gebeurt is, kan ik helaas niet in details vertellen.. Geen idee! Ik had het gevoel dat het niet heel slecht ging ofzo, maar dat ik hier ging winnen was niet echt het eerste waar ik aan dacht. Elke stoot die ik heb gekregen kan ik me goed herrineren, maar als je me vraagt waarmee ik haar dan heb geraakt??? Schijnbaar toch met van alles :)
 
Ik weet wel dat ik me goed voelde, goed heb geluister en niet echt moe werd. Ik heb elke ronde als een apart gevecht gezien en dat werkte wel goed denk ik.
 
Na de laatste bel vroeg ik aan Fkiri hoe het was gegaan, en het antwoord was ´heel goed´. Nou fijn, dacht ik. Vast verloren, maar leuk tegen een vice-wereldkampioen gestaan te hebben.
 
Toen de Belg zei dat ik gewonnen had, dacht ik : Die is gek..
Maar toen zei ook Fkiri ´Dit kunnen ze je onmogelijk afpakken´
 
Van de uitslag versta je verder weinig, maar je arm omhoog is meestel wel een goed teken!! Heel gek eigenlijk allemaal, want de kans om te winnen achtte ik toch niet al te groot. Maar wel magisch, duurde wel even voordat het doordrong!!
 
Eerst had ik ook wel een beetje medelijden met haar, maar als je denkt hoeväak zij anderen teleurgesteld heeft.. En tja, misschien is het gewoon tijd voor The Next Generation!!
 
Hele avond veel complimenten gehad over het boksen, maar die ga ik eerst checken op de video. Tot slot nog de prijs voor beste bokser gekregen, ook weer tof!!
 
Verder was het wel heel leuk met de Engelse meiden, hopelijk hebben wij ook OOIT een team. Vele mensen hebben me gevraagd of ik in het Nationale team zit, en kijken wel erg raar als ik zeg dat dat zo goed als niet bestaat. De Engelsen hebben maandelijks een trainingsweekend, de Zweden hebben het nog beter voor elkaar en hebben elk weekend wel wat. Zij zijn nu ook nog in dit hotel, beginnen vandaag (!) aan een trainingskamp. Dus net, voor het ontbijt, zag je ze al schaduwboksen, en morgen hebben ze allerlei conditie-testen.
 
En ik? Ik ga lekker terug naar NL, om daar nog net een stukje harder te trainen dan we al deden!!
 
Volgens mij is deze mail als veel te lang, dus ik maak er maar een einde aan. Hartstikke bedankt iedereen voor de smsjes, belletjes, mailtjes etc!
 
Hej da!! (das Zweeds voor Tot ziens, ook gewoon te leren bij de IKEA in Delft) 
Nouchka, 29 januari 2010
 
 
 
 


« terug naar artikeloverzicht -