Verslag Boxing Academy trainingsdag 17 januari jl.
geplaatst op 29 januari 2010

Even een kort verslag van de BA trainingsdag van 17 januari jl.

Het was een drukke dag met 13 deelneemsters. Wederom was er een nieuw jong meisje onder ons die al wat kickbokservaring heeft. Ze heeft de dag prima kunnen meedraaien. Daarnaast ook een nieuw meisje uit Amsterdam die binnenkort haar 1e wedstrijd zou gaan draaien. Ook Marichelle was er deze dag bij. Ze is nog herstellende van haar operatie maar langzaam gaat het een stukje beter. Hopenlijk kan ze snel weer definitief vollop de training hervatten!

In de ochtend even bijgepraat over de Boxing Academy plannen dit jaar. Tijdens het gesprek bleek ook dat er heel veel aanwezige dames de komende tijd een wedstrijd moesten boksen:

Mijke en Lisanne op 23 januari in Maastricht

Nouchka op 28 januari in Zweden

Ann en Jessica op 30 januari in Purmerend

Najat waarschijnlijk 6 februari in Rotterdam

Ann 20 februari in Meerhout

Dit is een goede ontwikkeling en bij deze wens ik alle dames dan ook heel veel succes!

De dag stond in het teken van het aanleren van de techniek om om te kunnen gaan met een links dan wel rechtsvoorstaande of zelfs wisselende bokser. De warming up was pittig en gevarieerd. De warming up werd gevolgd door allerlei oefeningen waarbij de aan te leren technieken konden worden geoefend. Na de volgens mij smakelijke lunch stonden de sparringen op het programma. De groep werd in 2- en gedeeld waarbij 1 groep stond onder leiding van Raymond Joval en de andere onder leiding van Arnold.

Samen met een aantal mensen zijn we een  nieuw boks video systeem aan het ontwikkelen en op deze dag zijn hiervoor ook opnames gemaakt. Deze opnames zijn we nu aan het analyseren en worden gebruikt voor de ontwikkeling van het videosysteem. Dit zal in de toekomst zeker ten goede komen aan de kwaliteit van het boksen! We houden jullie op de hoogte

Hartelijke groet,

Angela

 

 

« terug naar artikeloverzicht -