18 maart 2010 Lions brittenburg boksgala in de pers
geplaatst op 02 februari 2010

1e Lions Boksgala 18 maart 2010

Huis ter Duin - 12 januari 2010
Arnold Vanderlyde met de organisatie
 INGEZONDEN Op donderdag 18 maart 2010 is Grand Hotel Huis ter Duin het toneel van het 1e Lions Brittenburg Boksgala. In de grote Pickézaal wordt een heuse boksarena gecreëerd en is er een avondvullend en gastronomisch programma samengesteld met natuurlijk als hoofdthema Boksen voor het goede doel.
Het gehele boksprogramma wordt verzorgd door Arnold Vanderlyde (http://www.vanderlyde.nl) en de Boxing Acadamy (http://www.boxingacademy.nl). Na het aperitief worden de gasten uitgenodigd in de grote Pickézaal en start de avond met een managementlezing van Arnold Vanderlyde. Inmiddels is Arnold uitgegroeid tot een van de meest gevraagde (motivatie) sprekers van Nederland en zal hij de gasten boeien met zijn visie waarom de bokssport een mooie metafoor voor het leven is. Vervolgens staan er een 5-tal boksgevechten op het programma. De boksgevechten zijn gebaseerd op de olympische spelregels. Extra bijzonder zijn de dames boksgevechten. Arnold Vanderlyde begeleidt een aantal vrouwelijke boksers op weg naar de Olympische Spelen 2012 in Londen. Twee talenten ziet u aan het werk. Arnold zelf is razend enthousiast over het initiatief van de Lions Club “De bokssport verdient het om op een positieve wijze in het nieuws te komen. De wijze waarop dit boksevenement is opgezet onderscheidt zich op alle vlakken van andere boksevenementen. Ik kijk er naar uit om de talenten van de Boxing Academy aan de gasten voor te stellen”.

Het niveau van de boksgevechten is voor amateurwedstrijden ongekend hoog en hebben bovendien een internationaal karakter. Voor zowel de heren als dames boksgevechten zijn tegenstanders uit Duitsland uitgenodigd.

Daarnaast heeft de organisatie ook 2 BN-ers uit de regio bereid gevonden om in de boksring te stappen en het tegen elkaar op te nemen. “In eerste instantie zag ik een BN-gevecht helemaal niet zitten” aldus Arnold Vanderlyde. “Vaak is men niet serieus en staan ze maar wat te maaien. Toen echter bleek dat zij bereid waren om ruim 6 maanden in training te gaan, heb ik mijn akkoord gegeven”. Inmiddels volgen de BN-ers het trainingsprogramma en is men volop in training. De trainingen vinden plaats bij Lucky Gym in Leiden, bekend van de activiteiten voor bedrijven onder de noemer “boksen met behoud van hersencellen” en het onlangs geopende Azzurro Wellness uit Noordwijk. Trainer-eigenaar Luc Zirkzee van Lucky Gym is positief over de vorderingen “In het begin fronste ik mijn wenkbrauwen over de conditie van beide heren. Maar ze pakken het snel op en zitten op schema. Het leuke is dat de ene ruim 6 kilo moet afvallen en de ander juist 5 kilo spiermassa dient op te bouwen. We zorgen dan ook dat ze flink afgemat worden”. De organisatie van het Boksgala maakt in februari bekend welke BN-ers de ring zullen betreden.

Stephan Stokkermans, Commercieel Directeur van Grand Hotel Huis ter Duin, is trots op het nieuwe evenement. “In de Pickézaal hebben reeds diverse mooie gala’s en evenementen plaatsgevonden. Grand Gala du Cigare, Rembrandt Gala, Tulpenrallye, Wiener Ball en het HCKZ Indoor Hockey om er maar enkele te noemen. Dit boksgala belooft een nieuw hoofdstuk toe te voegen. Los van het boksen, de boksring in het midden van de zaal, tribune en verhoogde podia voor de VIP tafels is ook de opzet van het gala bijzonder. Tussen de boksgevechten serveren we een mooi amuse-diner en worden de gasten op en top verzorgd. Ook de afterparty met DJ en als dansvloer de boksring staat garant voor een mooi feest. Wat ik ten slotte ook positief vind is de dress code; Black Tie voor de heren en Cocktail voor de dames. Daarmee hou je het chique en omdat kaartverkoop gekoppeld is aan de Lions leden weten we ook welke gasten aanwezig zijn. We halen een beetje de glamour van Las Vegas naar Noordwijk, maar natuurlijk blijft het wel Stijlvol, Charmant en Ingetogen”

Het Lions Boksgala biedt tevens tal van sponsormogelijkheden, variërend van de boksring, de rondemissen (en misters), de gevechten tot de boksers zelf. “Niet alleen draagt men bij aan een uniek evenement en creëert men voor het bedrijf naamsbekendheid, nog veel belangrijker is dat een groot deel van de sponsoring direct ten goede komt aan de goede doelen en juist in deze tijd hebben zij het extra nodig. Via de website http://www.lionsboksgala.nl is uitgebreide informatie beschikbaar en kan men ons ook bereiken.” aldus Grardie Akkerhuis en Jacob den Houting.

Lions Brittenburg (voluit Lions Noordwijk-Katwijk-Brittenburg) is een jonge, vitale in 2009 opgerichte club die het motto: ‘Wij Dienen’ van Lions Club International van harte onderschrijft. “Eén van de aspecten van dienen is dat we ons realiseren we ons, ondanks alle economische tegenwind, nog steeds in een bevoorrechte positie bevinden en daarom ook stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid wensen te dragen” aldus President Hein de Jong.
Diverse Lions Clubs hebben hele leuke en goede evenementen, maar als jongste Lions Club waren we op zoek naar een onderscheidend en uniek fundraising evenement. Een evenement met bovendien landelijke uitstraling en een terugkerend karakter. Dankzij de Boxing Academy en onze sponsors is er nu het 1e Lions Brittenburg Boksgala met als goede doelen ‘Fonds Gehandicaptensport’ (http://www.nfsg.nl) en ‘Right To Play’ (http://www.righttoplay.nl). Voor beide doelen is Arnold Vanderlyde ambassadeur.

Voor het boksgala is er een all-inclusive package samengesteld. Het package biedt u een managementlezing van Arnold Vanderlyde, 5 bokswedstrijden en geheel verzorgde catering en afterpartij incl. amuse diner, dranken uit het nationaal assortiment van 19.00 uur tot 00.30 uur. De entreeprijs voor tribuneplaatsen bedraagt EUR 195,00 per persoon en de kosten van een VIP Kaart zijn EUR 295,00 per persoon. De kaarten kunnen via een inlogcode besteld worden. Deze inlogcode staat vermeld op de uitnodigingen die door de Lions Brittenburg leden worden verspreid. Op http://www.lionsboksgala.nl treft u meer informatie over het programma en de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een uitnodiging.

Het 1e Lions Boksgala wordt mogelijk gemaakt door onder andere Alkemade printing, Azzurro Wellness, Boxing Academy, Etopia, Grand Hotel Huis ter Duin, MC Solutions Lucky Gym en Qics software.
« terug naar artikeloverzicht -