Verslag trainingsdag zondag 28 februari jl.
geplaatst op 01 maart 2010

In het kort even een verslag over het verloop van de trainingsdag gisteren.

Er waren 10 meiden aanwezig. De dag stond in het teken van de regie houden op de wedstrijd en de tegenstander vastzetten in de hoek.  Middels individuele oefeningen werd veel voetenwerk geoefend. Pionnen deden hun werk om de route voor de dames wat moeilijker te maken. Zeker het achteruit lopen was een goede oefening! Na een lunch stond de middagtraining zoals gewoonlijk in het teken van de sparring. Dit is een vast onderdeel van de trainingsdag en altijd weer heel leerzaam.

Kort nog even gesproken over het het evenement op 18 maart a.s. waar Alicia en Nouchka (en 2 heren talenten) acte de présence zullen geven tegen een team uit Belarusse en tevens het Wuppertal toernooi kort besproken.  Over dit laatste kom ik snel nog bij jullie terug.

Rachella en Nouchka deden dit weekeine mee aan een damestoernooi in Hamburg. Rachella is zelfs 3 x in 1 weekeinde in actie gekomen. De eerste 2 wedstrijden heeft ze gewonnen en helaas verloor ze haar finale partij tegen de wat jongere tegenstander Diana Nadim die in 2008 Europees Kampioene was bij de junioren.

Nouchka trof als tegenstandster Nicolina Orlavic, een bekende van Nouchka. Nouchka en Nicolina troffen elkaar 1 keer eerder officieel in de ring tijdens een tripje met de Boxing Academy naar Muhldorf. Daar bokste Nouchka onbeslist. Daarnaast had de toenmalige trainer van Nicolina ons gevraagd een trainings/sparringsweekeinde met Nouchka te doen ter voorbereiding op deelname van Nicolina aan het WK. Afgelopen jaar zijn Nicolina en Andrea afgereist naar de Ardennen om mee te doen aan het door ons georganiseerde trainingsweekeinde, waar ook Nouchka aanwezig was. Kortom kennen deden ze elkaar al. Een mooie prestatie van Nouchka om nu officieel de winst op haar naam te kunnen schrijven en dat deed ze dan ook!

Proficiat dames!

« terug naar artikeloverzicht -