Trainingskamp in Sheffield
geplaatst op 02 december 2010

Graag schrijf ik een klein stukje over mijn ervaringen als begeleider van het trainingskamp in Sheffield deze week.

Afgelopen zondag zijn we (Stan van den Driessche en ondergetekende) met 5 meiden (Jemyma, Alicia, Jessica, Willeke (namens de Boxing Academy) en Nouchka) afgereist naar Engeland om daar deel te nemen aan een trainingsweek in Sheffield samen met de Engelse nationale selectie en mogelijk nog een aantal topboksers uit andere landen. Uiteindelijk bleken er ook een aantal dames uit Zweden en Noorwegen present te zijn.

Arnold zou zich dinsdagavond bij de groep voegen en ik ben dinsdagavond weer naar huis gevlogen. Daarnaast zal ook Ton Dunk zich donderdagochtend bij de groep aansluiten.

Wat we in Sheffield aantroffen is eigenlijk voor ons niet voor te stellen. Een prachtige trainingsaccommodatie met alle hoogstandjes op het gebeid van techniek. 3 vaste ringen en kleinere trainingsringen met daarin de mogelijkheid middels verplaatsbare bokszakken partners na te bootsen. Een database van heel veel bokswedstrijden. Het bekende stootkussen gefabriceerd door Muscle Fit in Eindhoven. Sportvoedingsdeskundigen, fysiotherapeuten, sportpsychologen allen stonden ons ter beschikking! Daarnaast een fitnessruimte een 200 meter indoor atletiekbaan en dan vergeet ik vast nog wel iets op te noemen. Een prachtige ambiance! We keken onze ogen uit! Maar.... daar waren we niet voor  gekomen dus.. aan het werk.

Het weekschema was klaar, iedere ochtend om 07.30 uur ochtendgym, ontbijten,  om vervolgens aan de technisch / tactische training te beginnen rond 10.30 uur.  Voor de middag stond dan de lunch en de verplichte rusturen gevolgd door de sparringen om 14.30 uur op het programma, recreatie,  diner in de avond en daarna nog wat losgooien of wandelen.

Ik vond het heel prettig om zo met een groep meiden samen te zijn, die allen ook heel goed met elkaar optrokken. Goed om elkaar zo beter te leren kennen! De eerste dag (maandag)  hebben  we het wat rustig aan gedaan, gezien de late aankomst (vertraging en veel sneeuw onderweg) in het hotel.  Om 17.00 uur konden we ons aansluiten bij de engelse groep dames die een zakwerktraining afwerkte van 8 x 2 min. De zakwerktraining  werd afgesloten met wat explosieve fysieke oefeningen waar onze dames er toch even aan moesten trekken!!!

Dinsdag stond dan de eerste sparring op het schema. Helaas heb ik deze niet mee kunnen maken, daar mijn taxi me al vroeg kwam halen agv wederom de winterse omstandigheden in Sheffield en omgeving. Na telefonisch contact is gebleken dat de dames het heel goed hebben gedaan. Allen hebben heel goed tegenstand kunnen bieden en de engelsen waren daadwerkelijk positief verrast door het niveau van de nederlandse dames. Ook gisteren was de sparring prima verlopen. Dit is toch wel een hele goede ontwikkeling binnen het damesboksen en zeker gezien de ingezette planning richting het EK 2011 wat volgend jaar in Rotterdam zal plaatsvinden. Zaterdag en zondag zullen er officieuze wedstrijden plaatsvinden (niet in het boekje wel met jury en uitslag). Begin volgende week zal ik nog een stukje aan het trainingskamp wijden.

Hartelijke groet,

Angela

 

« terug naar artikeloverzicht -