JAMMER...........
geplaatst op 11 december 2010

Vandaag, 8 december werd door Hans de Bruin van de persdienst van de Nederlandse Boksbond onderstaand bericht in Nederland rondgestuurd.............. 

Prima Prestaties Nouchka Fontijn

 

De Olympisch kandidate Nouchka Fontijn, die onlangs de A-status van het NOCNSF kreeg, kan met voldoening terugkijken op een geslaagde trainingsweek in het Nationaal centrum van de UK Sports in het Engelse Sheffield. Zij trof er niet alleen sterke sparringpartners, die zich fulltime voorbereiden op de Olympische Spelen in Londen 2012. Maar zij heeft er onder leiding van bondscoach Ton Dunk jr ook uitstekende prestaties geleverd. De 23-jarige Schiedamse won o.a. van Savannah Marshall, de nummer twee van de wereld, en eerder had zij ook al Geortina uit Bristol geklopt. Marichelle de Jong, de tweede bokser met een A-status van het NOCNSF, was niet in de gelegenheid om deel te nemen aan de trainingen in Engeland. Beide meiden zijn aan intensieve voorbereiding begonnen met het oog op de EK vrouwenboksen in oktober 2011 in Rotterdam.

 

Hans de Bruijn

Persdienst boksbond

 


Een prima bericht voor Nouchka waar ook duidelijk mijn commentaar niet op gericht is.

 

Wel uit ik mijn ongenoegen over het feit dat zo'n inhoudelijk onvolledig en de situatie maar beperkt belicht, bericht namens de persdienst van de Boksbond  in Nederland wordt rondgestuurd. Wanneer je niet beter weet op het eerste gezicht een goed bericht, ware het niet dat er op dit trainingskamp in Sheffield wat Zondag 28 november is begonnen,  naast Nouchka Fontijn, ook nog 4 andere Nederlandse dames hebben deelgenomen t.w. Jessica Belder van ABC Amsterdam, Jemyma Betrian van Royers Gym, Alicia Holsken van Golden Gloves en Willeke Verdellen van de Boxing Academy. Over het feit dat de groep de hele week werd begeleid door Stan van den Driessche en vanaf Dinsdagavond door Arnold Vanderlyde  wordt niets over geschreven ( "bondscoach" Ton Dunk sloot donderdagmiddag bij de groep aan). Voor de duidelijk én volledigheid : Ton Dunk is alleen "Bondscoach" van Marichelle de Jong en Nouchka Fontijn, zoals ook Hans de Bruin weet. Er zijn m.b.t. het gebruik van de term "Bondscoach" een aantal afspraken gemaakt. Om het op deze manier te benoemen behoort hier niet bij, maar misschien is dit Hans de Bruin ontgaan. 

De trainingsweek werd afgesloten met sparringwedstrijden, dus geen officiele wedstrijden maar wel met juryuitslag, waarbij alle dames goed tegenstand hebben geboden en zelfs ook hele goede prestaties hebben neergezet!

Genoemde 4 aanvullende dames trainen iedere zondag onder leiding van Arnold Vanderlyde, geassisteerd door John Vergouwe gezamenlijk op het nationaal trainingscentrum in Papendal. Dames die zeer serieus met hun missie, mogelijk deelname aan het EK 2011 wat volgend jaar in Rotterdam plaatsvindt, bezig zijn, en die naar volle tevredenheid van het hele begeleidingsteam deze week in Sheffield hebben gepresteerd.

Niet de engelse damesequipe (zoals vermeld in het bericht), maar wel de engelse heren trainen fulltime in Sheffield, maar ook dat terzijde.

Daarnaast wordt ook niet vermeld dat bij ons als reden dat Marichelle niet bij het trainingskamp aanwezig was, werd opgegeven dat ze volledige trainingsrust moest hebben agv een enkelblessure. Ik vraag me af waarom dit niet wordt vermeld. zal er misschien een andere reden zijn dat ze niet meegedaan heeft?

JAMMER, nee, heel jammer en eigenlijk vind ik het onvoorstelbaar dat er gekozen wordt om op deze manier over de vorderingen van het damesboksen in Nederland te schrijven.......

 Angela

« terug naar artikeloverzicht -