Start training Boxing Academy op zondag 8 oktober 2006
geplaatst op 26 maart 2007

Zondag 8 oktober was het dan zo ver, de aftrap van de Boxing Academy met de 1e damestrainingsdag.

Er deden 24 dames mee, waarvan 1 dame uit België! Helaas was het deze dag de verkiezingsdag in België anders hadden er gezien de reacties uit België meerdere dames meegedaan! Wat verder erg leuk was dat er ook wat “oud gedienden” zich voor de trainingsdag hadden opgegeven en ook heel fanatiek aan de dag hebben meegedaan w.o. Dianne Kersten, de pionier van het damesboksen, Marjolein Valentien en Mandy Geurten. Maar ook onze huidige nationale trots Marichelle de Jong was na haar gewonnen wedstrijd van de vorige avond gemotiveerd om aan de trainingsdag mee te doen. Tevens vonden we het erg leuk dat er diverse trainers van verschillende clubs (NABA, Sokudo, Boxing A80 en Boksvereniging Assen) interesse hadden getoond en ook de moeite hadden genomen om bij de trainingsdag aanwezig te zijn. Super, het zou erg leuk zijn als jullie erbij betrokken blijven!
De dag begon met een kopje koffie of thee, gevolgd door een globale uitleg betreffende de Boxing Academy. Daarna was er gelegenheid tot vragen stellen. Wat wij duidelijk als boodschap naar voren willen laten komen is dat ons initiatief een aanvulling is op de damesboksactiviteiten in Nederland, zodat damesboksend Nederland de gelegenheid krijgt om zich verder in hun sport en ambities te kunnen ontwikkelen.

Na het vragen kwartiertje, kon de training dan ook beginnen.
De ochtendtraining stond in het teken van het aanleren en in praktijk brengen van de Boxing Academy boksfundamenten, de 6 basisstoten.

Vanaf de basis en op speelse wijze werden de 6 basisstoten doorgenomen. In de evaluatie achteraf bleek dat iedereen dit onderdeel als heel goed en leerzaam had ervaren!
Voor de middag hadden we Dianne Kersten, Marichelle de Jong en Mandy Geurten gevraagd om een stukje over hun (internationale) ervaringen m.b.t. het damesboksen te vertellen.
Dianne vertelde iets over het ontstaan van het damesboksen in het algemeen en haar struggle om binnen Nederland een plaatsje voor de dames te bemachtigen. Mandy vertelde iets over haar persoonlijke ervaringen als pupil van Arnold en de weg die ze had bewandeld en Marichelle vertelde specifiek iets over het niveau van het damesboksen internationaal op dit moment. Dank dames nogmaals voor jullie interessante en leerzame verhalen!
De middagtraining werd vervolgd met technische en tactische oefeningen gevolgd door een korte sparring.

De dag vloog om en ondanks dat we nog veel meer op ons programma hadden staan, was de dag goed gevuld en kon iedereen denk ik met een tevreden gevoel weer huiswaarts keren.
Het was wat ons betreft een goede en sfeervolle dag, waarbij er een goede energie ontstond. In de week na de training hebben we ook vele leuke reacties mogen ontvangen.

Een korte impressie:
“ik vroeg me af of je ergens in een sportschool training geeft, want ik zou graag vooruit willen met het boksen. ik heb ook gewoon veel last van mijn rug, en afgelopen zondag was de eerste keer in jaren dat ik zonder pijn heb getraind, want er werd ontzettend goed overal op gelet. zo ja, zou je me dan willen vertellen waar wanneer en hoe laat? En afgelopen zondag was een geweldige training!!”

“Hier de Belgische van gisteren op training in Papendal (8/10). Eerst en vooral nog eens bedankt voor de leerrijke dag en alle voorzieningen!! “
“Ik wil jullie nog even bedanken voor de leuke trainingsdag, ben er helemaal vol van.”
“Ik wilde jullie (Arnold en jou) nogmaals bedanken voor vandaag, een trainingsdag was nog nooit zo uitgebreid en vernieuwend!

Bedankt en tot volgende maand!

 

Impressies trainingsstart Boxing Academy op 8 oktober 2006
Samenkomst en kennismaking Eerste instructies Boxing Academy
Trainingsmomenten
Trainingsmomenten
Trainingsmomenten


Bedankt meiden en trainers tot de 5e november!

« terug naar artikeloverzicht -