De weg van:....... deze keer met Mandy Geurten
geplaatst op 04 mei 2007

 

Naam:  Mandy Geurten

Leeftijd: 30 jaar

Woonachtig in Heerlen

Huwelijkse staat: Vrijgezel, woont samen met haar 2 poezen

Beroep: Secretaresse

Hobbies: Bloemschikken en sport

Aantal wedstijden gebokst: 23 waarvan 19 gewonnen en 4 verloren

Mandy, op 14 april ben je na lange tijd (2 jaar) niet meer te hebben gebokst, wederom in de ring teruggekeerd. Afgelopen weekeinde heb je je 2e partij gebokst en nu ben je onderweg naar Denemarken voor je 3e partij. Hoe is je terugkeer tot nu toe bevallen?

"Heel goed!"

Kun je ook aangeven waarom?

" Ik heb het boksen de afgelopen 2 jaar echt gemist. Maar door omstandigheden leek het me beter om even eruit te stappen. Deze 2 jaar heeft me heel goed gedaan. Ik denk dat ik mentaal nu veel sterker ben geworden! Boksen is voor mij echt "a way of life".  Door de trainingen voel ik me heel goed zowel fysiek als mentaal. Zeker bij een winstpartij kan ik heel de wereld aan!. Bij verlies heb ik nu geleerd ook dit als winst in te zien. Mijn leermomenten te pakken en gebruiken om weer verder te groeien op weg naar mijn doel"

Over je doel gesproken. Wat is jouw doel voor de komende tijd?

" Ik heb een duidelijk doel voor dit jaar. Dit doel is deelnemen aan het Europees Kampioenschap, oktober dit jaar, en daar zo goed mogelijk presteren" .

Je bent nu 30 jaar. Als je naar de lange termijn kijkt, wat wil je met boksen nog bereiken?

"Een gouden plak op een groot toernooi!"

Heb je nog ambities in het profcircuit?

"Nee, daar ligt niet mijn interesse, maar zeg nooit nooit. Op dit moment wil ik gewoon het beste uit mijzelf halen"

Morgen heb je je rematch tegen Cry Espensen. De vorige keer heb je gewonnen. Wat verwacht je van je tegenstandster morgen?

"Ze zal een andere strategie gaan bewandelen dan de vorige keer. Ze zal me veel onder druk willen zetten. Maar ik heb me voorbereid en wil dit morgen graag laten zien!"

Wat vind je van het initiatief van de Boxing Academy?

"Ik vind het heel goed dat er een organisatie is binnen Nederland die zich speciaal richt op de ontwikkelingen van het damesboksen in Nederland.  Naast overige initiatieven is dit wederom een middel voor damesboksend nederland om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast is het een organisatie die zich ook met de bredere ontwikkeling van de mens bezig houdt en dit spreekt mij zeer aan".

Aan wie zou je de handschoen willen toewerpen voor het volgende interview en waarom?

"Ik zou graag de handschoen aan Tanya van Lieshout van Sport & bewegingscentrum Olympia uit Den-Bosch willen toewerpen. Zij is jong, ambitieus en kan nog heel veel leren!"

 

« terug naar artikeloverzicht -