Nk 2011 voorbij, de dameskamioenen op een rijtje....
geplaatst op 03 juni 2011

Gisteren werd in Rotterdam het NK boksen voor A en B klasse boksers afgesloten in het mooi en vernieuwde Topsportcentrum in Rotterdam. Complimenten aan Rotterdam Topsport die dit jaar heel veel voor het boksen doet.

De belangstelling viel erg tegen, helaas vond ik daarnaast de sfeer ook niet optimaal, maar dat is persoonlijk. Hieronder vinden jullie de uitslagen van de dames op een rijtje:

-54 kg (B) (prestatie partij voor Annie Chevalking)  -  Petra Janssen van Doorn. Ondanks verlies op punten van Annie is Annie toch kampioen van Nederland geworden.

- 60 kg (A) Winst op punten voor Jessica Belder tegen Willeke Verdellen (Boxing Academy).

Willeke is eigenlijk officieel nog B klasser maar heeft al wat wedstrijden in het buitenland gebokst en om ons doel na te kunnen streven, mogelijke deelname EK Rotterdam dit jaar, hadden we haar in de A klasse ingeschreven. Willeke kwam deze keer voor het eerst uit in de -60 kg, had een prima start tegen de al 10 jaar boksende Jessica Belder.  Een goede partij tussen beide dames waarin Willeke de 1e ronde voor stond op punten. Helaas verloor Willeke in de 2e en 3e ronde "haar lijn" waardoor de meer ervaren Jessica (43 wedstrijden tegenover Willeke 16 wedstrijden) de kans kreeg om de overwinning naar zich toe te trekken. In de laatste ronde probeerde ze nog terug te komen, maar mocht helaas niet meer baten. Jammer voor Willeke maar in een jaar 16 wedstrijden boksen is niet niets. Natuurlijk op dit moment voor ons allemaal een teleurstelling, maar Willeke heeft laten zien dat we in een zeer korte tijd Jessica heel goed partij hebben kunnen bieden en dat wanneer haar groei zich doorzet, zij binnenkort klaar is om de nummer 1 positie van Jessica over te nemen. Verder groeien in het proces en op naar de volgende wedstrijd.

-64 kg (B) Duidelijke overwinning voor de Belgische Oshin Derieuw op Said Dounia van Second Out uit Almere.  

-69 kg (B) Talitha de Groot (Team Vargas) tegen Aglaia Olenski (ABC Amsterdam). Ook hier een duidelijke overwinning voor Talitha. Winst door opgave in de 3e ronde

-69 kg (A). Marichelle de Jong tegen de Hongaarse Bianka Nagy (EU kampioene 2010). Ook hier een duidelijk winnaar: Marichelle de Jong die een goede partij bokste

-75 kg (A) Last but zeker not least de partij tussen  Nouchka Fontijn en Timea Nagy (3e bij het WK in 2010  -81 kg en 2e bij het Eu toernooi 2010). Ook hier een duidelijke winnaar : Nouchka Fontijn!

Alle kampioenen van harte proficiat!

Graag wilde ik bij deze ons nieuwe team heel hartelijk danken voor de samenwerking gisteren. Het voelde prima!!!! Werken met een gelijkgestemd team zonder haantjes gedrag..... pffff wat een verademing!!!!! Op naar een gezamenlijk mooi proces en veel leerzame ervaringen!!!!

 

 

 

« terug naar artikeloverzicht -