Verslag over PIOG boksexamen, 10 mei jl.
geplaatst op 16 juni 2011

Al zo'n 6 jaar verzorgen wij examens voor het AT-team in opleiding van de Politie Academy te Ossendrecht. De laatste jaren steeds weer onder de professionele leiding van scheidsrechter Kees van der Sluis. Hieronder vinden jullie een verslag wat de Bredase ring hierover in hun nieuwsbrief vermeldde.

 

Bron: Nieuwsbrief Boksvereniging Bredase Ring, mei 2011

 


 

10 mei 2011 was de dag dat de gladiatoren van Boksvereniging Bredase Ring hun vuisten kruisten met de elite van de Nederlandse Politie in Nederland, "Het Arrestatieteam". Dit geschiedde op de politie academie te ossendracht. Op uitnodiging van Arnold Vanderlyde en Angela Schoonderwoerd werd aan onze boksvereniging medewerking gevraagd om een aandeel in het boksexamen van het "Arrestatieteam" in opleiding te verzorgen. Gezamenlijk met boksvereniging Mesa Sport uit Schiedam leverde ook BV Bredase Ring zijn aandeel. Van onze boksvereniging namen twee boksers de uitnodiging van harte aan . Jeffrey Meerendonk en Jeroen Mohr gingen, gesteund door Bobby Pinte als coach/trainer , de uitdaging aan. Marcel van Loon was reisleider en nam zitting in de driekoppige jury die de AT-leden tijdens de wedstrijdavond beoordeelden.

Voor risicovolle aanhoudingen zet de politie een arrestaieteam in. Nederland heeft 6 arrestatieteams die per team wel 400 aanhoudingen per jaar doen.

Een AT werkt met chirurgische precisie. Met uigebreide bewapening, perfecte voorbereiding en bescherming zijn zij op alles voorbereid. Het arrestatieteam van Nederland is de enige opleiding die afsluit met het behalen van een Barret naast die van Korps Commando Troepen (KCT) Het enige verschil is de kleur, want de Baret van de politie is niet groen maar blauw van kleur. Onze gladiatoren namen het dus op tegen enkele "Mean Fighting Machines" die beschikten over een ijzersterke conditie, grote wilskracht en doorzettingsvermogen.

Elk lid van het Arrestatieteam bokste 2 x 2 minuten, waarin zij beoordeeld werden door een jury. De jury had de taak vijf onderdelen te beoordelen met een score van 0 tot 10 punten:

1. Conditie

2. Techniek / Tactiek

3. Incasseringsvermogen

4. Respect

5. Vechtbereidheid

De partijen werden ondersteund met een professionele ringspeaker, zijnde niemand minder dan Ton Wesselink, Anouk de ronde-Miss en een DJ die het dak er bijna af knalde. Alles aangevuld met disco verlichting en rookmachines die de AT leden een glansrijke opkomst bezorgden. Tom Wesselink begeleidde de AT-leden verbaal naar de ring met aankondiging van hun illustere verworven bijnamen in de tijd dat zij hun opleidng genoten. Namen als MR Maaskantje, Tukkertje en Herr Dickmeister passeerden de revue en dan laten we de echte pikante namen maar even voor wat het is......

Bobby verzorgde de voorbereiding op de wedstrijden van Jeffrey en Jeroen door hen op te warmen en op scherp te zettten. Bobby zette de juiste toon tijdens het warmdraaien en Jeffrey en Jeroen konden gefocust, maar ontspannen aan hun partijen beginnen. Elke partij was een strijd met veel inzet en passie, maar ook vooral respect naar elkaar. Jeffrey en Jeroen hadden tegenstanders die wel tegen een stootje konden en ook wisten wat uitdelen was. Jeffrey en Jeroen werden gecoached door Arnold VAnderlyde tijdens de wedstrijden en kregen al boksend opdrachten mee. Deze opdrachten waren precies om de AT-leden maximaal te kunnen testen wat zij in huis hadden. Opdrachten zoals opsluiten, druk zettten, versnellen, verstoren en een harde stoot plaatsen op de ongedekte plek werden goed en netjes uigevoerd. Meerdere momenten werd er door Arnold het sein gegeven dat Jeffrey en Jeroen best FF de zwakke plek op een duidelijke en harde, maar faire, wijze mochten raken. Alle partijen van de avond, in totaal acht, kenden dan ook enkele spannende momenten van 8 seconden rust voor elk AT-lid. Maar ere hen die ere toekomt, zij beten allemaal vastberaden door, ook al zagen zij soms de wereld even voor een pannenkoek aan. Ieder AT-lid wist zijn examen met goed gevolg af te sluiten en kon trots zijn op zijn prestaties.

Jeffrey en Jeroen hadden tijdens dit examen voor de leden van het Arrestatieteam een leuke mogelijkheid om te sparren in een setting als een echte wedstrijdavond. Beiden konden weer ff lekker aan hun zelfvertrouwen en bokscapaciteiten werken, nu met alleen maar hun trots en eer dat op het spel stond. Beiden hebben deze eer en trots glansrijk hoog gehouden en de naam van onze vereniging op een sportieve wijze positief uitgedragen.

Wij danken Arnold Vanderlyde en Angela Schoonderwoerd voor de uitnodiging en de plezierige samenwerking !!!

 


 

« terug naar artikeloverzicht -