Kort verslag Minoa Cup
geplaatst op 19 juli 2011Hierbij een bericht vanuit Kreta.

Vrijdag 8 juli jl is een Nederlands team olv hoofdcoach Arnold Vanderlyde vertrokken naar Kreta om deel te nemen aan de Miona cup wat gehouden wordt van 15 t/m 18 juli op hersonisos , Kreta.
Het team bestaat uit:
Nouchka Fontijn (75 kg) en haar trainer Abdelhak Fkiri
Marichelle de Jong ( 69 kg) en trainer Robert Nokhai
Willeke Verdellen ( 60 kg) en haar trainer Arnold Vanderlyde.
Voorafgaand aan het toernooi vond een trainingskamp plaats, waar het hele team aan deelgenomen heeft.
Naast nederland doen de volgende landen mee aan de Minoa  Cup.
Ukraine
Cyprus
Frankrijk
Spanje
Canada
Griekenland
Kazachstan
Armenie

Zweden
Israel

Zweden
De minoa cup vindt plaats in de openlucht en we verwachten veel toeschouweers gezien het feit dat het toeristich seizoen in hersonisos duidelijk al begonnen is.

De loting was vanmorgen om 10 .00 uur en de uitslag is als volgt:
Voor Marichelle geen verrassing daar er in haar poule maar 1 andere deelneemster is. Marichelle bokst dan ook zondag meteen de finale tegen de Kazachstaanse Elena Koltsova.
Nouchka en Willeke hebben beiden een bye. Morgen, zaterdag komt Nouchka in de halve finale  uit tegen de eveneens uit Kazachstan afkomstige Marina Volnova. Willeke komt morgen eveneens in de halve finale uit tegen de Griekse Eleni Platana,die recentelijk nog het int. Toernooi in Kazachstaan op haar naam wist te schrijven.
De Griekse organisatie doet er alles aan om het toernooi en het dames boksen positief in de publiciteit te brengen. Tot nu toe hebben er 3 interviews in de regionale kranten gestaan,waar ook Arnold bij betrokken werd. Daarnaast 2 maal live op de tv, 1 maal regionaal, maar ook 1 maal op de landelijke tv.Ook hier was een rol voor Arnold weggelegd. Als laatste onderdeel van de "promotietour"  hadden ze Arnold gevraagd een oproep te doen bij het Star beach complex,waar vele Nederlandse toeristen vakantie vieren en waar het toernooi plaatsvindt,om het toernooi bij zo veel  mogelijk mensen bekend te maken. Indirect natuurlijk  meteen een prima mogelijkheid om het dames boksen en het Europese kampioenschap boksen zo ook bij dit Nederlandse publiek bekend te maken! Daarnaast is er een belangrijke taak weggelegd voor Mevrouw Gilda Antzel, die jarenlang de voorzitster is geweest van de Europese damesbokscommissie. Zij spreekt vloeiend 5 talen waardoor het voor iedereen mogelijk is om goed met de Griekse organisatie te communiceren. Het belooft een heet weekeinde te worden met temperaturen van boven de 43 graden.Tot nu toe verloopt alles prima en we hopen natuurlijk op mooie prestaties voor deze Nederlandse dames. We houden jullie opde hoogte!


Sport groet

« terug naar artikeloverzicht -