Dames bokssucces op kreta
geplaatst op 20 juli 2011

Zondagavond 18 juli vonden de finales plaats van de Minoa Cup op Kreta. Vanuit het Starbeach complex in hersonisos, konden vele aanwezigen de finalewedstrijden aanschouwen. Voor Nederland kwamen vanavond Marichelle de jong ( -69 kg) en daarnaast Nouchka Fontijn in de 75 kg klasse in actie.

Marichelle bokste een prima partij tegen de lange Kazachstaanse. Haar tactiek was goed en zo kwam ze zeer regelmatig op halve afstand bij haar tegenstander die niet tegen de druk van Marichelle was opgewassen. De wedstrijd werd dan uiteindelijk ook verstandig beslist door de coach. Opgave in de 3e ronde.

Eveneens als vorig jaar: Goud voor Marichelle Minoa Cup 2011.

 


 

Als tweede kwam Nouchka in aktie. Zij had een "iets" zwaardere job, ze moest het opnemen tegen de regerend wereldkampioenen in de -75 kg, Mary Spencer uit Canada. Nouchka begon uiterlijk gezien wat vermoeid aan de wedstrijd, maar herstelde zich prima in de 2e ronde. Mary Spencer bokste tactisch een sterke wedstrijd en ving met een goed gesloten dekking veel stoten van Nouchka op. Mary ging naar mate de rondes volgde meer doen, maar Nouchka bleef goed meestoten. Desondanks zag je dat Mary een erg ervaren bokser is en goed haar scoringsmomenten uitkoos. Een verdiende overwinning voor Mary met een eindscore van 23-16, maar iedereen kon zien dat Nouchka een veelbelovende bokser is, waarbij zij heel veel complimenten heeft gekregen van de aanwezige bokslanden. It will be Nouchka's time very soon, zoals de Canadesen het zo mooi kunnen zeggen..... 

Al met al een heel goed resultaat tijdens dit toernooi, waar Arnold vanuit de Nederlandse Boksbond als hoofdcoach was afgevaardigd, geassisteerd door Abdelhak Fkiri, de persoonlijke coach van Nouchka en Robert Nokhai, trainer van van ' t Hof.

Goud voor Marichelle (-69 kg), Zilver voor Nouchka (-75 kg) en Brons voor Willeke (-60 kg)op dit internationale toernooi waar in totaal 11 landen aan deelnamen:

Armenie

Israel

Kazachstan

Ukraine

Griekenland

Spanje

Frankrijk

Canada

Cyprus

Zweden

Nederland

Een leerame, succesvolle maar vooral ook prima ervaring voor het hele team.

« terug naar artikeloverzicht -