4 nederlandse dames in de finale van het internationaal bokstoernooi in Servie!
geplaatst op 15 januari 2012
Vandaag hebben alle 4 de deelnemende Nederlandse dames aan het toernooi in Servie hun wedstrijden in de halve finale gewonnen.

Allereerstkwam vandaag Alicia Holsken in aktie. Zij maakte zo’n indruk, al in de voorbereidingen op vrijdag en zaterdag, maar zeker ook aan de start van de wedstrijd dat de trainers van haar Servische tegenstandster eieren voor hun geld kozen. Na 20 sec. in de 1e ronde gooiden zij de handdoek!

1e finaliste: Alicia Holsken (junior - 54 kg).

Morgen moet Alicia het opnemen tegen een sterke russische bokser, die eveneens haar wedstrijd in de eerste ronde besliste.

Als tweede kwam Jessica in de ring en zij bokste een zeer sterke wedstrijd. Ze won deze wedstrijd tegen haar Italiaanse tegenstander met 5-2.

2efinaliste: Jessica Belder (- 60 kg)

Als derde kwam Marichelle in aktie. Zij bepaalde haar wedstrijd in de 3eronde. In deze ronde werd wederom de handdoek gegooid en leverde dit de winst op voor Marichelle.

3efinaliste: Marichelle de Jong ( – 75 kg)

Als laatste kwam Nouchka in aktie. Zij won betrekkelijk gemakkelijk haar wedstrijd tegen de spaanse Tamara Garcia met dezelfde uitslag als gisteren 9-0
4e finaliste: Nouchka Fontijn (-75 kg)
Dit heeft tot gevolg dat morgen 2 nederlandse dames in de -75 kg klasse tegen elkaar in de finale staan. Moge de beste van dat moment winnen!

Alle dames veel succes!

Een unieke situatie voor het nederlands damesboksen. Natuurlijk zijn we ervan bewust dat niet de sterkste Europese toppers aan dit toernooi hebben deelgenomen. Voor de Boxing Academy en Nouchka is dit een bewuste keuze geweest, daar we nog aan het finetunen zijn hoe tot de beste prestaties te kunnen koment dit jaar! Het begin is in ieder geval goed! Een prettige bijkomstigheid is natuurlijk dat ze door winst op de Spaanse Tamara Garcia vandaag nog wat puntjes voor de wereldranglijst heeft verdiend!

Al met al is het een hele goede opsteker voor het Nederlands (dames) boksen!
« terug naar artikeloverzicht -