Nouchka Fontijn verslaat Marichelle de Jong in de finale van internationaal toernooi
geplaatst op 15 januari 2012

Vanmorgen vroeg zijn de eerste 2 gouden medailles gescoord!

Allereerst een hele duidelijk overwinning voor Alicia Holsken op haar veel langere russische tegenstandster Adelina Zurubina. Uitslag 10-2. Alicia hield zich prima aan haar opdracht door sterk naar voren te boksen en steeds met enkelvoudige stoten binnendoor te komen, gevolgd door 3 stootcombinaties. Verdiende winst. Alicia heeft het heel goed gedaan. We mogen enorm trots zijn op haar!

Ook niet onbelangrijk was de volgende wedstrijd die op de planning stond. De confrontatie tussen Nouchka Fontijn aangesloten bij de Boxing Academy en gecoacht door Arnold Vanderlyde tegen Marichelle de Jong van boksvereniging van het Hof, gecoacht door Ton Dunk.

Een enorm beladen wedstrijd waar al maanden door jan en alleman over gepraat en gezeurd werd. Een wedstrijd die op neutraal terrein heeft plaatsgevonden op een moment dat Nouchka zeker nog niet op haar sterkst was.

De eerste ronde was vooral Marichelle wat afwachtend en gaf Nouchka meteen druk. Optisch was de 1e ronde voor Nouchka maar tussenstand 1-1. In de 2e ronde probeerde Marichelle meer druk te zetten, maar Nouchka werkte heel veel met voorhand waardoor ze iedere keer de eerste was die stootte en Marichelle daardoor heel goed opving. Nouchka volgde haar tactische aanwijzingen goed op en trof Marichelle een aantal keren goed zuiver en hard! In de derde ronde probeerde Marichelle door wat gemene trucjes Nouchka uit haar spel te krijgen, maar werd meteen door een harde linkse hoek afgestraft, waarbij Marichelle tegen de grond ging. In de 4e ronde voerde Nouchka de druk op en trok de wedstrijd duidelijk naar haar toe. OOk hier moest Marichelle flink incasseren! Een hele duidelijke overwinning voor Nouchka 10 - 5 einduitslag.

De door een aantal mensen zeer gewenste box-off heeft onbedoeld dan toch plaatsgevonden. En ik benadruk het nog maar eens, OP NEUTRAAL TERREIN! 

We wensen Nouchka nu alvast heel veel succes in haar verdere voorbereidingen op mogelijke kwalificatie voor de Olympische Spelen 2012!!!!!

Meiden PROFICIAT en keep up the good work!!!!!

 

« terug naar artikeloverzicht -