Eerste international women boxing trainingsweek INSPIREREND!!!
geplaatst op 13 augustus 2007

Van zondag 29 juli t/m zondag 5 augustus 2007 vond de eerste international womenboxing trainingsweek plaats. Agv de realisatie van dit evenement op korte termijn hadden we deze keer een kleine groep deelnemers. Wel hebben we heel veel positieve reacties mogen ontvangen zeker ook vanuit het buitenland, maar gezien de al bestaande planningen van buitenlandse ploegen waren deze niet meer in de gelegenheid dit jaar deel te nemen aan deze trainingsweek. Voor de 2e internationale trainingsweek zullen we dan ook zsm een datum vaststellen. We willen dit graag afstemmen met de internationale kalender 2008 die op dit moment helaas nog op zich laat wachten. We hopen dan ook dat de internationale federatie EABA zo snel mogelijk met het internationale wedstrijdschema van volgend jaar zal komen zodat wij de definitieve datum kunnen plannen. We houden jullie graag op de hoogte!

Mocht je interesse hebben om volgend jaar mee te gaan laat het ons via info@boxingacademy.nl even weten zodat we je in het adressenbestand kunnen opnemen. Wanneer je onze eerstvolgende trainingsdag op 26 augustus a.s. bezoekt, kun je al wat ervaringen uitwisselen.......

Nu even over de week zelf........ Op zondag 29 juli mochten we de groep deelneemsters op het vliegveld van Lanzarote (Arrecife) welkom heten. De groep bestond uit 2 belgische deelneemsters en 4 nederlandse deelneemsters. Wij zelf waren al een week eerder naar Lanzarote afgereisd om de nodige voorbereidingen te treffen.

We hadden prima weer, dus de omstandigheden waren goed!

De zondag van aankomst hebben we eerst gezamenlijk het grote sportcomplex van La  Santa verkend. Daarna even lekker uitrusten van de vlucht en om 16.00 uur stond de welkomstworkout gepland. Alle meiden hadden er veel zin in en de spirit was ondanks de vermoeide reis al goed aanwezig!

In het trainingsschema stond voor iedere dag een ochtendgym op het programma. Een relaxte wandeling door het mooie landschap van Lanzarote.  

Wat stretch en relaxoefeningen.....

en de dag kon (meestal) weer fris en vitaal begonnen worden.

Alle deelneemsters hadden tevens een Boxing Academy dagboekje ontvangen waarin zij iedere dag hun gewicht, maar ook hun rustpols bij konden houden. 

 

Tevens hadden we hen gevraagd om dagelijks in het dagboekje te noteren, wat ze die dag geleerd hadden, wat hun doelen waren, hoe ze zich voelden etc. Dit om het bewustzijnsproces van het echt bezig zijn met je sport te vergroten.

De dagelijkse weging....

Het weekprogramma was erg gevarieerd. Naast de boksspecifieke trainingen waren er ook looptrainingen, (3 x 2 min. maximaal!, off road run van 11 km Prima gedaan Tanya en Richard!), circuittrainingen, mountainbiketocht naar Famarabeach voor een strandtraining en een frisse zeeduik.

 

Maar ook de aquathlon en de mini triathlon en fitballtraining stonden op het programma. Ik denk dat iedereen juist die afwisseling als positief heeft ervaren.

Iedere dag evalueerden we gezamenlijk de dag. Ook dit waren inspirerende momenten. De groep was erg open en dit bracht een aangename sfeer naar boven waarbij iedereen zich kwetsbaar durfde op te stellen.

 

Verder hebben we op de donderdagavond sparringwedstrijden (met publiek) gehouden. Om 16.00 uur de specifieke wedstrijdvoorbereiding gevolgd door een gezamenlijke lichte avondmaaltijd bij huize Vanderlyde en daarna de wedstrijdsparring.  Het niveau van de meiden onderling was nogal veschillend, maar dit nam niet weg dat iedereen hier aan mee kon doen en met hun specifieke opdrachten aan de slag konden gaan.

 

De avond werd een hele bijzondere en zeker erg leerzaam voor iedereen!!!

Gelukkig was er ook voldoende tijd voor ontspanning en de laaste avond hebben we gezamenlijk gegeten in het dorpje la Santa.

 

De avond werd voorgezet in de disco waar een aantal dames tot in de vroege ochtend zich prima hebben vermaakt!

De week vloog om, maar ik denk dat we mogen concluderen dat de week erg geslaagd was en zeker voor herhaling vatbaar!

Sportgroet,

Angela

 

« terug naar artikeloverzicht -