De weg van, deze keer met TANYA VAN LIESHOUT
geplaatst op 28 augustus 2007

 

 

      

Naam:                                    Tanya van Lieshout
 
Woonplaats:                          Vlijmen
 
Leeftijd:                                 19
 
Burgerlijke staat:                 niet getrouwd haha
 
Beroep:                                  studeer SPW 4, (afstuderen dit jaar)
 
Hobbies:                                Boksen, uitgaan met vrienden, lezen, msn
 
Lid van welke boksvereniging: Olympia Den Bosch
 
Bokstitels:
                                               Nederlands kampioen N 60kg 2006
                                               Nederlands kampioen C 60kg 2007
 
1. Hoe ben je met de bokssport in aanraking gekomen?
 
Toen ik 13 jaar oud was wilde ik graag een vechtsport gaan doen. Mijn vader bokste toen al  bij Olympia in Den Bosch. Ik ben toen meegegaan. De eerste paar jaar heb ik recreatief gebokst een paar keer in de week toen dacht ik niet eens aan wedstrijden. Sinds 2006 ben ik gestart met wedstrijden en draai nu lekker mee.
 
2. Hoe vaak train je per week en wat voor trainingen doe je?
 
Ik train 6 of 7 keer in de week. We krijgen iedere week van Henny mijn trainer een schema daar staat op wat we moeten doen. We hebben meestal 2 x per week sparring 2 x per week looptraining en 2x per week spel boksen. Henny weet goede roosters te maken waarbij hij let op de intensiteit van de training als je een dag sparring hebt gehad dan heb je de volgende dag een lichtere training. Zo wisselen we steeds af. Op woensdagavond doe ik vaak mee met de boksfun les en geef soms zelf les daarin.
 
3. Wat is je ambitie, je droom?
 
Ik wil allereerst zo snel mogelijk A klasse worden en veel internationale wedstrijdervaring op doen. Uiteindelijk hoop ik dat het vrouwenboksen in 2012 op het Olympische programma staat daar zou ik graag heen willen. Op korte termijn zoveel mogelijk wedstrijden winnen natuurlijk. 
 
4. Wie ondersteunt je ambitie?
Er zijn een hoop mensen die weten dat ik veel met boksen bezig zijn. Allereerst mijn ouders natuurlijk zij sponsoren mij zoveel mogelijk als ik iets nodig heb voor het boksen, de spullen zijn best duur en omdat ik nog studeer verdien ik niet genoeg geld om alles te kunnen financieren. Mijn ouders gaan ook zoveel mogelijk mee naar wedstrijden. Op mijn school en stage houden ze rekening met mijn trainingen en daarom mag ik eerder weg als het nodig is. Henny mijn trainer zorgt voor de trainingen alleen jammer dat hij zo vaak weg is met andere boksers. Natuurlijk ook de boxingacademy door te werken naar het doel om in 2012 met Nederlandse boksers op de Olympische spelen te komen.
 
5. Wie is je voorbeeld?
Lucia Rijker, zij is echt de beste vrouwelijke bokser van de wereld.
 
6. Waarom ben je lid geworden van de Boxing Academy?
Allereerst om nog meer te kunnen trainen met meer verschillende meiden uit heel Nederland en zo het vrouwenboksen op een hoger niveau te brengen. Verder vind ik de sfeer heel prettig onderling tussen de meiden en met Arnold en Angela.
 
7. Je bent met de Boxing Academy mee geweest naar Lanzarote en hebt deelgenomen aan de Boxing Academy trainingsweek. Hoe heb je dit ervaren en wat heb je hier vooral geleerd?
Ik vond de trainingsweek op Lanzarote echt super, de omgeving is er super mooi en het weer is er goed. Maar het gaat natuurlijk om de trainingen. Ik dacht in het begin dat het een veel te zwaar programma was, maar omdat je de rest van de dag kan uitrusten is het prima te doen. Ik had een doel op de trainingsweek en dat was leren meer druk te kunnen zetten op de tegenstander, daar is veel aandacht aan besteed en het gaat ook steeds beter, alleen als ik erg moe word val ik terug in mijn oude stijl.
 
8. Wat is voor jou de toegevoegde waarde van de Boxing Academy voor jouw groei als bokser en als mens?
Tijdens de trainingen krijg je veel persoonlijke aandacht, daardoor leer je de techniek beter. Het sparren met andere meiden is ook altijd lekker omdat je verschillende stijlen tegenkomt en dan dus moet omschakelen net als bij een wedstrijd. Als mens ben ik bewuster met mijn ademhaling, voeding, gezondheid en mijn leerproces bezig.
 
9. Aan wie zou je de handschoen door willen geven.
Ik zou graag de handschoen willen doorgeven aan Joany Looijer uit Belgie.
 
 
10. Wat zou je haar / hem graag willen vragen?
Hoe bereid je je zelf voor op een wedstrijd? En wat zeg je tegen jezelf voordat je de ring instapt?
 
« terug naar artikeloverzicht -