Vitality Tip Juni
geplaatst op 08 juni 2010

Suiker: maagdelijk wit- en dodelijk

Er wordt vaak gevraagd wat er nu eigenlijk verkeerd is aan geraffineerde suiker, immers een voedingsmiddel dat van planten afkomstig is.He antwoord luidt dat in de natuur alle rauwe voedsel nutrienten (vitaminen,mineralen,enz. ) bevat die noodzakelijk zijn voor de assimilatie  van dat voedsel in het lichaam. Elke voedigsstof heeft een eigen rol te vevullen in de scheikunde van het lichaam. Tijdens de vele duizenden jaren van menselijke evolutie heeft ons spijsverteringsstelsel zich bij deze natuurlijke, complexe verbindingen aangepast en geleerd deze efficient te gebruiken

Voor de opname van suiker heeft ons lichaam verschillende B-vitaminen, mineralen als chroom en zink, vezels en andere voedingsstoffen nodig. Deze komen van nature voor in suikerriet of suikerbieten, waaruit tafelsuiker wordt verkregen. Uit witte suiker zijn echter alle samenstellende nutrienten weggeraffineerd, met als eindrestultaat dat hij niets anders meer bevat dan 'kale' sucrose. Wanneer we witte suiker eten, dwingen we ons spijsverteringsstelsel ertoe vitaminen, mineralen en grote hoeveelheden insuline uit de eigen voorraaden aan te spreken teneinde de suiker te kunnen opnemen. Nu en dan een klein beetje wite suiker eten doet misschien niet veel kwaad, maar dag in dat uit grote hoeveelheden consumeren, put de lichaamsvoorraden aan nuttige voedinggsotffen uit en heeft tot gevolg dat de insulineproductie tot een schadelijk niveau stijgt.

bron: alles wat je moet weten over voeding en gezondheid (Dr. Michael Sharon) 

« terug naar artikeloverzicht -