Winst voor Willeke, Lisa Boers Nederlands kampioen en Alicia.....OOK!
geplaatst op 26 april 2010

Afgelopen donderdag kregen wij een telefoontje uit Belgie of Willeke zaterdag's zou willen boksen. Het betrof een partij in Roeslerare ± 2 uur rijden vanaf Eindhoven. Willeke's duim was nog niet helemaal hersteld van de partij 2 weken eerder, maar na overleg hadden we besloten toch de uitdaging aan te gaan. We waren mooi op tijd voor de weging. Terwijl Willeke thuis zaterdag ochtend nog 63,3 woog, woog ze 's avonds in Roeselare met schoenen en kleren aan 61,5 (?!?). Haar tegenstandster had al gewogen en woog op papier 63,5 kilogram (!). Toen we voorafgaand aan de wedstrijd haar tegenstandster ontmoette, hadden wij toch een iets ander gewicht idee (± 67 kg), maar goed. Willeke had de 3e partij van de avond en vlak voor de wedstrijd bleek het om een kampioenschapswedstrijd van haar tegenstandster te gaan. Er was bij opkomst van Kimberly (Willeke's tegenstandster) dan ook veel enthousiasme onder het publiek te horen. Ik zag dat Willeke zich daar niet door liet beinvloeden. Goed gefocussed stapte ze de ring in. We wisten dat het meisje ook voetbalde en aan haar postuur te zien, gingen we ervan uit dat het een knokkertje zou zijn. Daarnaast werd er ook in een kleinere ring gebokst waarop we de tactiek natuurlijk afgestemde.

In de eerste ronde kwam haar tegenstandster dan ook wild en hard in. Ze had duidelijk zin in deze partij én in een kampioenschap, maar Willeke bleef goed bij de les en met een goed gesloten dekking pareerde ze veel van de aanvallen van haar tegenstandster. Op een gegeven moment stond Willeke in de hoek, maakte zich klein en hield haar dekking goed gesloten. De dame rook haar kans en plaatste met heel veel kracht veel stoten, maar allemaal op de dekking van Willeke. Net aan het einde van de 1e ronde zag je dat Willeke groeide in de wedstrijd. Ze plaatste veel rake treffers op het gezicht van haar tegenstandster.

In de rust bleek dat Willeke een lichte bloedneus had, maar na wat verzorging had ze hier geen last meer van.

In de tweede ronde was Willeke duidelijk de betere en trof heel vaak vol in het gezicht van haar tegenstandster wat haar 1x8 tellen opleverde. Daarnaast zag je ook een lichte zwelling op het gezicht van het meisje ontstaan en ze had in de eerste ronde duidelijk veel van haar krachten verspild. Willeke daarentegen bouwde haar wedstrijd goed op en had geleerd van de wedstrijd 2 weken geleden. Daarnaast bleef ze mooie zuivere treffers stoten.

In de 3e ronde werd de fight even onderbroken door een dokterscontrole voor Kimberly, daar de zwelling met hoge snelheid groeide en haar oog toch fllink dicht begon te zitten. De arts echter besloot dat ze door mocht boksen, tegen de zin van het publiek in, want het was echt een flinke zwelling en Willeke was duidelijk veel beter dan het meisje, al gaf zij zich geenszins gewonnen. Willeke kreeg de opdracht om in een tempo hoger te gaan boksen en dit had zeker resultaat..... Veel rake treffers op het hoofd, waarna de scheidsrechter (gelukkig) besloot om de wedstrijd te stoppen met RSC. Duidelijke winst voor Willeke en een hele goede gebokste partij door Willeke. Het was dan ook een geslaagde dag geweest. Om 20.45 uur moest Willeke boksen en om 21.45 uur zaten wij allen weer in de auto voor onze lange maar gezellige reis naar huis! Willeke is nu C- klasse en we gaan op naar de volgende wedstrijd!

Op de heenreis naar Roeselare mochten wij een SMS-je ontvangen van Tinus de trainer van Lisa Boers. Lisa is gisteren dan ook Nederlands kampioen bij de junioren geworden. Ik weet verder geen ins- en outs van de wedstrijd maar Lisa en Tinus in ieder geval van harte gefeliciteerd.

Well done girls!!

Verder heeft Alicia gisteren ook om het kampioenschap gebokst. Ik kan tot nu toe helaas nergens iets van uitslagen terugvinden dus ...Het blijft nog even spannend....

Maar na een telefoontje met de vader van Alicia gisteren avond, mogen we Alicia ook van harte feliciteren met het behalen van haar overwinning (RSC medisch) en natuurlijk haar nederlandse titel!!!

Goed nieuws op BA dames boksgebied!!

 Angela

 

 

« terug naar artikeloverzicht -