Boxing Academy nieuwsbrief 2008 Nummer 1
geplaatst op 28 januari 2008
NIEUWSBRIEF
 
4 januari 2008/ NB01
 
 
Hallo allemaal,
 
Allereerst wil ik jullie namens de Boxing Academy een heel voorspoedig, gezond en liefdevol 2008 toewensen. Daarnaast natuurlijk ook veel sportief succes, humor en gezelligheid!
 
Hierbij stuur ik jullie de 1e Boxing Academy nieuwsbrief in dit nieuwe jaar.
 
 

Terugblik
 

Graag blikken wij terug op ons 1e jaar Boxing Academy bestaan.
We mogen terugkijken op een positief jaar. Onze regelmatige trainingen zijn goed bezocht. We mochten het afgelopen jaar dan ook veel positieve reacties van de deelneemsters ontvangen.
Een paar reacties heb ik voor jullie op papier gezet:
-“Vooral leerzaam om met alleen meiden onderling te sparren”
- “Goede positieve sfeer”, “Open en toegankelijk”
- “Goed initiatief en een luxe dat iedereen hier aan mee kan doen”
- “ Veel aandacht aan fundamenten, levert resultaat op”
- “Leuk om met serieuze meiden aan de slag te zijn”.
Voor ons zijn deze reacties natuurlijk plezierig om te ontvangen. Het bevestigt dat we op de goede manier bezig zijn!
 
Ook de Boxing Academy Special Events waren evenementen om met veel plezier op terug te kijken. De tijdens deze events (bezoek seminar Lucia Rijker en deelname aan de int. Women Boxing trainingsweek) opgedane kennis en ervaringen nemen de deelnemende meiden als ervaring in hun rugzak mee.
 
Na het starten van ons initiatief bemerken we een duidelijke “harde kern” in de deelneemsters. Meiden die er (bijna) altijd zijn, meiden met een visie, die weten wat ze willen…!
 
In lijn met onze plannen zullen wij ons dan ook in dit nieuwe jaar specifiek met deze groep gaan bezighouden. In het vervolg zullen dan ook alleen deze meiden van ons een uitnodiging voor deelname aan de Boxing Academy trainingsdagen ontvangen. Nieuwe meiden die interesse hebben om onze trainingen te bezoeken kunnen informatie aanvragen via info@boxingacademy.nl.  
 
 

 Nationale ontwikkelingen
 

Verder is er ook een positieve wedstrijdtendens binnen damesboksend Nederland gaande. Als voorbeeld noem ik alleen al de boksavond die genouden is in Breda (Bredase Ring) van afgelopen november waar maar liefst 5 damespartijen op het programma stonden.
Hopelijk zal deze tendens zich voortzetten en zullen er tijdens de Nieuwelingen kampioenschappen dit jaar inderdaad ook veel vrouwelijke deelnemers te zien zijn!
 
Verder zijn we natuurlijk erg trots op de behaalde bronzen medaille van Marichelle de Jong tijdens het Europese kampioenschap in Veilje in Oktober 2007. Dit jaar staat het WK op de planning. Precieze datum en locatie staan nog niet vast (Oktober of November, Denemarken, Canada of Virgin Islands), maar zodra hier meer over bekend is zullen jullie dit op onze site kunnen vernemen. We kijken er in ieder geval wel al naar uit!
 
Helaas hebben er geen Nederlandse dames deelgenomen aan het EU toernooi wat in December dit jaar in Lille (Frankrijk) plaatsvond. Na afzeggingen van Marichelle de Jong en Manja Peters, hebben er helaas geen andere Nederlandse dames deelgenomen. Ik denk een gemiste kans, hopelijk zal er in Nederland in de toekomst met een bredere selectie gewerkt gaan worden. Belgie daarentegen was met 4 deelneemsters vertegenwoordigd en jawel, het resultaat mocht er zijn: 2 bronzen medailles (voor 2 trouwe bezoeksters van de Boxing Academy damestrainingsdagen!) en 1 zilveren medaille. Bravo!
 
 Internationale ontwikkelingen
 

Verder is het helaas ook geen goede ontwikkeling dat er op Europees niveau nog maar weinig dames activiteiten worden georganiseerd.
De volgende toernooien staan in ieder geval wel al op de internationale dames kalander:
 
* 22-26 januari 2008 Norway bokscup  
* 9-16 Juni 2008: Ahmet Cup Turykije
* 3-7 September 2008: Witch cup Hongarije
* Oktober/ November :Wereld kampioenschappen
 
We hopen natuurlijk op betere tijden, waardoor er zowel nationaal als internationaal meer activiteiten zullen worden georganiseerd, wat natuurlijk zal bijdragen aan een positieve ontwikkeling van het damesboksen!
 
Wij hebben in ieder geval wél al een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het 3e internationale Frauenturnier wat eind April in Wuppertal zal worden gehouden. We zullen hier zeker met een aantal dames present zijn!
 

 Tot slot
 

Ter afsluiting wil ik jullie informeren over het volgende:
 
Het afgelopen jaar is Mandy Geurten (van de Boxing Academy) gestopt met boksen. Een van de redenen hiervoor was dat zij haar sportcarrière niet meer kon combineren met haar maatschappelijke carrière. Daarnaast speelde het gemis aan geboden kansen binnen de NBB ook een grote rol. De gang van zaken wat haar betreft, voorafgaand en tijdens het NK van afgelopen jaar was bij haar de druppel die de emmer deed overlopen en heeft zij hierna dan ook besloten om niet meer als wedstrijd sporter door te gaan. Wél zal Mandy ons gaan ondersteunen tijdens onze Boxing Academy en Fighting Fit Academy activiteiten, waarin zij dit jaar vooral ook veel sociale projecten zal gaan draaien. Zij zal in de komende maanden dan ook zo’n 8-tal Fighting Fit trainingsdagen geven voor Stichting Maroquistars. Een stichting die zich inzet voor allochtone jongeren die “achter op de trein zijn geraakt” laat ik maar zeggen. Zij zal dmv de Fighting Fit trainingsmethode met deze jongeren de dialoog aan gaan en hen zo op weg helpen naar meer vertrouwen en het vinden van hun eigen identiteit. Gelukkig kunnen wij op deze manier de samenleving een handje helpen en wordt dmv onze trainingsmethode de bokssport op een positieve manier in de maatschappij ingezet!
 
Dit was het weer, tot de volgende nieuwsbrief!
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Namens de Boxing Academy
 
Angela Schoonderwoerd
 
  
 
« terug naar artikeloverzicht -