Mooie strijd gisterenavond in de Bredase Ring
geplaatst op 27 juni 2010

Gisterenavond, zaterdag 26 juni, heeft Willeke (als net C klasse bokser -64 kg)  het opgenomen tegen de vorig jaar al B-klasse kampioene Dounia Sayd van Seconds Out uit Almere.

Een vooraf spannende wedstrijd daar de trainers van Dounia hun ambitie hebben uitgesproken om de huidige -60 kg A-klasse kampioene te willen verslaan. Dounia is in 2009 B-klasse kampioen in de -69 kg, maar zou op dit moment al 62 kg wegen met het doel om uiteindelijk in de -60 kg te gaan boksen. Dounia bokst normaal 4x 2 minuten maar  voor deze wedstrijd waren zij accoord met 3*2 min. Dounia woog gisteren 63,5 kg en Willeke 61,5 kg.

Vooraf was Willeke wat nerveuzer dan de afgelopen 2 wedstrijden die ze nu onder de Boxing Academy gebokst heeft, maar dat was begrijpelijk. De wedstrijd was een mooie wedstrijd waarbij ze meteen heel goed begon. De eerste ronde was de stand dan ook 3-0 voor Willeke. Ook in de tweede ronde had ze de overhand, maar je zag dat ze eigenlijk te veel respect voor haar tegenstander toonde. Stand na de tweede ronde 5-3 in het voordeel van Willeke. Dounia verhoogde de druk in de derde ronde om het verschil goed te maken. Willeke bood goede tegenstand en bleef de hele wedstrijd op punten voorstaan. Helaas in de laatste 10 seconden heeft Willeke de wedstrijd weggegeven (3 punten!) en verloor uiteindelijk met 11-8. Een heel mooi leerproces en ze heeft in een korte tijd een enorme vooruitgang geboekt. Op naar de volgende wedstrijd in het proces!

 

 

 

 

« terug naar artikeloverzicht -