Verslag internationaal clubtoernooi, Wuppertal 26-27 april 2008
geplaatst op 05 mei 2008
 
De Boxing Academy  is zaterdag 26 april jl. afgereisd naar Wuppertal waar een 2-daags internationaal clubtoernooi plaatsvond. Voor de Boxing Academy verschenen in de ring de 2 Belgische boksers, Joany Loijer en Ann Verheyen.
 
Joany (-54 kg) nam het op tegen de Duitse Jessica Sperlich van de boksvereniging in Ibbenburen (Duits nationaal kampioen 2007) een meisje met meer partijen dan Joany, waarvan ook de meeste gewonnen. Joany bokste 3 ronden lang vanuit een goed gesloten dekking, maar helaas doordat ze vaak te ver van haar tegenstander afstond, kon ze te weinig punten scoren. Wanneer ze scoorde nam ze te veel afstand van haar tegenstandster waardoor ze haar tegenstandster de gelegenheid bood om 3-4 aanvallende stoten te plaatsen. Joany had wat moeite om achteruit of zijwaarts te verplaatsen, waardoor ze helaas toch steeds een aantal stoten moest incasseren.
 
Joany bleef 3 ronden lang goed meeboksen, maar moest toch een nipte nederlaag incasseren. We denken dat ze van deze partij veel heeft opgestoken dus het was voor haar een goed leerproces én, wat ook heel belangrijk is, weer een internationale ervaring rijker.
 
Ann moest het in de -63 kg opnemen tegen de gerenommeerde tegenstander Sandra Brugger uit Zwitserland (nr. 2 van Europa en nr 3 van de wereld). Ann begon zeer goed gefocussed aan de wedstrijd ondanks haar mindere warming-up; de pauze werd verkort en er waren 3 wedstrijden uitgevallen, waardoor ze nog niet goed opgewarmd in de ring verscheen.Toch bokste Ann in het begin heel goed met Sandra Brugger mee. Ze zette Sandra regelmatig ook goed onder druk. Over de hele wedstrijd gezien had Ann tactisch ook een goede wedstrijd gebokst door goed zijdelings te verplaatsen. Alleen in de 3e ronde moest ze in Sandra haar meerdere erkennen. Sandra scoorde deze ronde duidelijk meer treffers. Inhoudelijk kwam Ann nog wat te kort, maar deze wedstrijd biedt genoeg mogelijkheden om verder te groeien. Het was een goed weekeinde voor ons allen!
 
Ook 2 nederlandse dames waren op dit clubtoernooi aanwezig en kwamen voor “de Nederlandse Selectie” in actie; Marichelle de Jong en Nouschka Fontijn.
Nouschka moest dit weekeinde 2 keer in actie komen. Zaterdag bokste ze tegen Rahel Richter uit Duitsland en zondag tegen Boquet Solange uit Zwitserland. Wij hebben van Nouschka alleen de 1e wedstrijd gezien. Ze won deze wedstrijd overtuigend door zowel haar fysieke uitstraling en kracht. Ze toonde een hele goede vechtersmentaliteit. Technisch bokste ze ook een goede partij, waardoor ze deze partij verdiend gewonnen afsloot!
Zondag zijn Marichelle en Nouschka nog in aktie gekomen en hebben beiden naar verluidt hun wedstrijd verdiend gewonnen. Gefeliciteerd dames!
 
Een hele goede ervaring voor Nouschka. Een meisje met pit en potentie! We zullen haar als trouwe bezoekster van onze trainingsdagen, op onze volgende trainingsdag, 18 mei, vragen naar haar ervaringen van dit internationale toernooi! 
 
Het onderlinge contact tussen de Nederlandse en Belgische dames, die elkaar kennen van de Boxing Academy trainingsdagen was prima en zo hoort het ook!
 
Al met al een nuttige ervaring, dit clubtoernooi in Wuppertal. Veel verschillende verenigingen uit Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Belgie hebben deelgenomen. Het bleek dan ook dat het een perfect toernooi was voor meiden van allerlei niveau. We hadden dan ook graag meer meiden de kans geboden om aan dit toernooi deel te nemen, maar zoals velen van jullie zullen weten, heeft de NBB jullie de kans om via de Boxing Academy of jullie eigen vereniging deel te nemen verboden, om voor ons nog steeds onbegrijpelijke reden! Een keuze die zeker niet gemaakt is in het belang van de ontwikkeling van een grote groep Nederlandse dames, maar dat is voor velen van jullie al heel duidelijk!!
 
 
Tot zover ons verslag en graag zien we jullie weer op de volgende trainingsdag 18 mei a.s.!
 
Hartelijke groet,
 
Namens de Boxing Academy
Angela
 
« terug naar artikeloverzicht -