Lanzarote 2008
geplaatst op 11 juli 2008

Hallo allemaal,

 

Ook dit jaar zullen wij wederom de Internationle women boxing trainingsweek organiseren om  op Club La Santa te Lanzarote een heerlijke sportieve bokstrainingsweek te beleven. Op 24 augustus zal de groep naar Lanzarote afreizen om op 31 augustus weer huiswaarts te keren.

De groep bestaat dit jaar uit 5 ervaren dames boksers en we zullen er wederom een inspirerende week van maken. 

Daarnaast zal ook Erik van der Ham meegaan om ons kennis te laten maken met een nieuwe trainingsvorm, wat als doel heeft om je lichaamshouding te corrigeren en door middel van functionele training je lichaam sterker te maken. De oefeningen zijn in dit geval speciaal gericht op de bokssport, maar ook voor je algemene lichaamshouding en welbevinden kun je je door deze trainingsvorm laten inspireren. Wij zijn dan ook heel erg blij dat wij jullie deze trainingsvorm kunnen aanbieden en dat we Erik bij jullie kunnen introduceren.

Ik zal hem op papier alvast bij jullie introduceren!

Op het programma staan veel verschillende onderdelen, maar de functionele training, bokstraining en de sparring zijn vaste onderdelen.  

We zullen na afloop natuurlijk wederom een leuk verslag op deze site vermelden!

Sportgroet, Angela  

 


 

Even voorstellen:.......   Erik van der Ham  van Houding op Maat

 

CV Erik van der ham
Erik van der Ham (Sint Maarten, 10 mei 1970) is getrouwd met Jeannel, heeft een dochter Sophia van 1 jaar en woont sinds kort in Zeeland. Erik heeft het grootste deel van zijn carrière in de scheepvaart / logistiek gewerkt. Eind jaren ‘ 90 woonde en werkte hij enige jaren in de VS en kwam daar in aanraking met de Egoscue Methode. Deze methode, gericht op het corrigeren van je houding om zo de oorzaak van klachten aan het bewegingsapparaat weg te nemen, sprak hem direct aan. Met behulp van deze methode was hij in staat de klachten in zijn onderrug, waar hij al enige jaren mee kampte, te verhelpen. Dit maakte een enorm enthousiasme in hem wakker  en was de aanleiding om door middel van zelfstudie en dagelijkse beoefening van de methode zich hier verder in te verdiepen.  In 2005 besloot hij de opleiding Sportmassage te volgen gevolgd door een tweetal opleidingen aan de Egoscue University te San Diego.Sinds september ‘07 past hij de Egoscue Methode toe in een kliniek voor fysio – en manuele therapie in Domburg, Zeeland. In april 2008 richtte Erik zijn bedrijf ‘ Houding op Maat’  op en  startte een samenwerking met Vandelyde Sport & Promotions in juni 2008.
De Egoscue methode
 
De Egoscue Methode is bij uitstek geschikt om de functionaliteit van het bewegingsapparaat van de sporter te verbeteren en daarmee de prestaties.
In de VS wordt deze methode al jarenlang gebruikt door legendarisch golfer Jack Nicklaus en andere professionele atleten uit o.a. de National Football league.
 
Egoscue functionele fitness training:
¡ Verbetert de functionaliteit van het bewegingsapparaat en daarmee je prestaties.
¡ Helpt blessures te voorkomen en verlengt je sportcarrière .
¡ Verbetert je kracht, flexibiliteit, coördinatie en conditie.
 
Herstel de blauwdruk
Het lichaam is een stevig bouwwerk, ontworpen om te bewegen, te rennen en te
springen. Echter, zodra we afwijken van de juiste lichaamshouding, de “blauwdruk van het bewegingsapparaat”, ontstaat er vroegtijdige slijtage. Pete Egoscue heeft deze methode vanaf de jaren 70 ontwikkeld en is erop gericht door gerichte oefeningen
het lichaam terug te brengen naar de juiste lichaamshouding, de blauwdruk.
 
Deze oefeningen worden per individu samengesteld en hebben als doel de
houdingafwijkingen ten opzichte van de blauwdruk te corrigeren. Op deze wijze wordt
de oorzaak van de symptomen weggenomen, het lichaam komt in een functionelere houding, bewegen wordt weer aangenaam en sportprestaties worden verbeterd. In Amerika, Europa en Japan wordt deze methode met veel succes zowel preventief
gebruikt, als om pijnklachten aan het bewegingsapparaat te verhelpen. De methode is eenvoudig en effectief en vereist geen speciale apparatuur.
 
Wat is Egoscue Hoe werkt Egoscue
Pak de oorzaak aan
 
We beginnen met een houding – en loopanalyse gevolgd door enkele functionele testen om te bepalen waar het lichaam afwijkt van de blauwdruk. Bij voorkeur worden er van te voren al houdingfoto.s opgestuurd zodat de houdinganalyse kan worden voorbereid. Vervolgens wordt er een individueel oefenprogramma samengesteld dat er voor zorgt dat het lichaam weer de juiste stimulus krijgt om in een betere houding te komen. Elke 3 a 4 weken vindt er een nieuwe behandeling plaats waarbij de houding opnieuw wordt geëvalueerd en de oefeningen worden aangepast. Zodra de juiste lichaamshouding
is bereikt kan men met een laatste oefenprogramma deze houding zelf in stand houden.
 
Het lichaam werkt als een eenheid
De focus in de behandeling ligt op de dysfunctie. De plaats van een symptoom is vaak niet de plaats waar de oorzaak ligt. Het is mogelijk dat het niet goed functioneren van een gewricht een symptoom veroorzaakt in een ander deel van het lichaam. Door de dysfunctie weg te nemen wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam beter in staat gesteld zijn werk te doen.
 
 
Houding correctie o.b.v. de Egoscue Methode
Erik van der Ham, Egoscue Affiliate
KvK 34300647
www.houdingopmaat.nl
Bel voor een afspraak +31 (0)6 123 624 37
Email: erik@houdingopmaat.nl
 
 
 

 

 

« terug naar artikeloverzicht -