KORTE IMPRESSIE, 2E WOMEN BOXING TRAININGSWEEK, LANZAROTE
geplaatst op 27 november 2008

De 2e int. womenboxing trainingsweek is al weer achter de rug, helaas.

 Ja, helaas, want het was een hele goede week, met een goede en gezellige groep meiden. De groep bestond dit jaar uit 5 bokser waaronder Mandy die sinds vorig jaar gestopt is met wedstrijdboksen, maar ook Erik van der Ham van het bedrij f Houding op Maat behoorde tot de groep.

    

De dagen waren goed gevuld. De eerste paar dagen hebben we het wat rustig aan gedaan, omdat natuurlijk de vermoeidheid nog wat meespeelde. Deze dagen hebben we dan ook vooral gevuld met duurtrainingsactiviteiten. Het vooraf samengestelde traininsprogramma was gevarieerd. Naats de dagelijkse 2 bokstrainingen, stonden er ook de ochtendgym, mini-triathlon, functionele trainingen en een strandtraining op het programma.

Erik van der Ham verzorgde de functionele trainingen. Hij gaf de meiden oefeningen die hen helpen om functioneler te kunnen trainen. Oefeningen waar de meeste meiden wel even aan moesten wennen, maar al snel zag iedereen wel de noodzaak van deze trainingen in. Erik maakte ook voor ieder van de deelneemsters een houdinganalyse en maakte voor ieder van hen een individueel trainingsprogramma. Wanneer deze oefeningen gebruikt worden als aanvulling op de normale bokstraining dan zijn wij ervan overtuigd dat je beter in je lichaam komt te zitten en je lichaam ook duidelijk sterker wordt. Wij spreken uit ervaring!

Ook lag de nadruk tijdens de week op de sparring. We hebben in deze week 3 wedstrijdsparringen gedaan. Voor iedereen een goede en nuttige ervaring.

Het was voor ons een heel plezierige week en ik wil dan ook alle meiden heel hartelijk danken voor jullie inbreng in de week!  Speciaal wil ik Erik nog danken voor zijn initiatieven in deze week en zijn kennis die hij met ons heeft willen delen. Het was heel leerzaam en interessant .Voor meer informatie verwijs ik je naar zijn site: www.houdingopmaat.nl

Ik hoop dat jullie ook een fijne en leerzame week hebben gehad. We zien jullie snel weer en hopenlijk tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

« terug naar artikeloverzicht -