Uitslagen NK 2008
geplaatst op 20 november 2008

Hallo allemaal,

 

Bij deze even de uitslagen van de dames van het NK 2008 op een rijtje

Afgelopen zaterdag bokste Talitha de Groot van boksvereniging de Streek tegen Manja Peters van NABA in de 70 kg.

Manja kwam terug van een langdurige blessure. Ze heeft de wedstrijd gewonnen en mag zich Nederlands kampioen in de 70 kg noemen.

Gisteren avond vonden er nog twee partijen plaats.

Allereest bokste Najat Belhaj van de Haagse Directe tegen Sammy Ricardo van ABCC. Najat scoorde in de eerste ronde veel treffers waardoor ze meteen in de eerste ronde duidelijk de leiding nam. Deze voorsprong werd in de tweede ronde verder uitgebouwd. In de derde ronde kwam Sammy wat terug en liep in op het puntenachterstand. Najat liet deze ronde ook haar dekking te vaak zakken en viel af en toe te veel in haar stoten. Dat nam niet weg dat Najat ook in de 4e ronde haar voorsprong bleef behouden en ook zij mag zich Nederlands kampioen noemen.

De laatste partij was tussen Rachelle Ritfield van BV van het Hof tegen Jessica Belder van Purmerend. Jessica kwam normaal uit in de 60 kg klasse maar had voor dit EK gekozen voor de 57 kg. Ze woog gisteren dan ook 56 kg, wat een mooie prestatie was!

Helaas kan Jessica haar vele trainingsuurtjes niet waarmaken in de ring. Ze liet zich wat overdonderen door de wat meer bravoure Rachelle. Ook miste Jessica de overtuiging om te winnen. Het was een leuke wedstrijd om te zien waar al met al een terechte winnares uit kwam. Rachelle Ritfield!

Ook Marichelle de Jong van Boksvereniging van het Hof uit Rotterdam mocht 'stijden'voor haar kampioenschap. Haar tegenstandster was haar Ierse sparringpartner tijdens haar trainingsweekeinde in Ierland van 2 weken geleden. Marichelle won overtuigend en werd hiermee wederom Nederlands Kampioen!

 

Bij deze feliciteren wij dan ook de kersverse kampioenen!!!

« terug naar artikeloverzicht -