Een ervaring rijker!!! Verslag Wuppertal toernooi.
geplaatst op 27 april 2009

           

 

Op zaterdag 25 april jl. vertrokken we vanaf het station Eindhoven richting Wuppertal (Duitsland).
Het Boxing Academy team bestond uit Najat Belhaj (-57 kg), Willeke Verdellen (-69 kg), Nouchka Fontijn (-69 kg), Jessica Belder (-57 kg) en Cleo Geuens (Be)Junior (-60 kg). Naast Arnold en ondergetekende behoorde ook Raymond Joval tot de “begeleidingsstaf”.
Na een kleine omweg kwamen we goed op tijd in Wuppertal aan. Eerst even een kort bezoekje aan ons hotel gebracht en daar wat spullen achtergelaten om vervolgens naar de sporthal te vertrekken om te gaan wegen. Ondertussen ging de matching beginnen. Dit is altijd een enorme klus. Met vertrouwen wachtten we dan ook de resultaten van de matching af. Na verloop van tijd was de opstelling voor zaterdag bekend. De wedstrijden konden om 16.00 uur beginnen.
Er stonden 25 partijen op  het programma waaronder partijen voor Jessica, Willeke, Nouchka en Cleo. Alleen de tegenstandster van Najat was niet komen opdagen. Gelukkig kreeg Najat op zondag wel de kans. Ook voor Sammy Ricardo en Krista Fleming van de ook aanwezige Nederlandse vereniging ABCC stonden er partijen op het programma.
De toernooileiding was wat onduidelijk betreffende de 4x2 of 3x2 min. durende wedstrijden. Op papier stonden alle partijen behalve de junioren op voor 4x 2 min. maar in de praktijk bleek dat bij een aantal wedstrijden toch de 3x2 min. regel werd aangehouden. Dit was ook het geval bij de wedstrijd van Willeke tegen Olivia Boa uit Zwitserland. Vooraf hadden wij nog specifiek gevraagd of zij 4 x 2 min. of 3 x 2 min. moest boksen en hadden wij 4x 2 min. doorgekregen. Helaas besloot de scheidsrechter tijdens de wedstrijd dat de wedstrijd 3 x 2 min. zou duren. Heel spijtig voor Willeke, want haar tactiek bestaat uit het alles eruit halen in de laatste ronde, waar ze nu geen kans voor kreeg. Ze stond achter op punten wat wel een terechte stand was, maar om zomaar een ronde minder te moeten boksen is natuurlijk nooit leuk. Willeke heeft veel inzet getoond maar verloor af en toe haar lijn in het boksen. Willeke bleek achteraf ook wat last van een griep te hebben, wat bleek tijdens de dokterscontrole de volgende dag. Hopenlijk is ze snel weer helemaal de oude. Ze is serieus met haar sport bezig en hopen dan ook dat we ze nog vaak in actie mogen zien.
Cleo uit Belgie had zowel op papier als uiterlijk een pittig meisje als tegenstander (Vanity Knezev uit Hamburg). Het meisje had 4 wedstrijden gebokst waarvan 4 gewonnen. Desalniettemin heeft Cleo goed tegenstand geboden. Door de sterke voorhand van Cleo kwam het meisje niet goed in haar spel, maar scoorde wel meer punten dan Cleo. Cleo liet ook zien dat ze zeker bereid is om het gevecht aan te gaan, desondanks ging de winst naar haar tegenstandster. Een terechte uitslag.
Jessica haar tegenstander kwam uit (Noord)Duitsland (Jane Körke). Zij is een fullcontact kickboxer, wat wij vooraf niet wisten. Wel bleek haar enorme vechtbereidheid, maar Jessica deed zeker niet voor haar onder! Jessica maakt de laatste tijd een enorme groei door, wat zeker een verdienste is van haar trainer Raymond Joval. Dit bleek duidelijk uit het gevecht. Jessica won deze partij dan ook terecht op punten.
Als laatste van onze groep was Nouchka aan de beurt. Nouchka stond tegenover een meisje uit Duitsland Andrea Strohmeijer. Andrea had tot nu toe 7 partijen waarvan 1verloren. Had ook een trainingsstage in Cuba gedaan en haar trainingsmaatje is Nicolina Ornavic (Wk deelneemster 2008). Nouchka begon wat onwennig in de eerste ronde daar ze niet helemaal berekend was op een rechtsvoorstaande bokser. In de 2e ronde herstelde ze zich prima. Het was een goed gevecht waarbij beide boksers niet voor elkaar onder wilden doen, maar uiteindelijk won Nouchka de partij terecht en overtuigend op punten.
Zoals ik al zei kwamen ook Krista Fleming en Sammy Ricardo van ABCC in de ring. Krista had als tegenstander Sahra Jograe, een zwitsers meisje met 5 wedstrijden waarvan ze er 2 had gewonnen. Krista overtrefde dit meisje en won deze partij dan ook door opgave in de 2e ronde. Dit was niet verwonderlijk daar de ervaren Krista al 18 kickbokspartijen op haar naam heeft staan waarvan ze er 15 heeft gewonnen. Daarnaast ook 3 bokspartijen die ze alle 3 heeft gewonnen.
Sammy Ricardo kwam uit tegen de Poolse Alexandra Paczaka en verloor deze partij op punten. Sammy bewoog naar mijn mening te weinig en had helaas te weinig in te brengen in deze partij.
Het was een lange dag geweest. De partij van Nouchka was om 21.15 uur afgelopen waarna we gezamenlijk snel naar het hotel zijn afgereisd. Najat en Raymond gingen bij het hotel nog even hardlopen terwijl de overige dames en heer in een pizza take away nog even lekker wat hebben gegeten. Snel terug naar het hotel voor de broodnodige nachtrust en morgen… gezond weer op!
Zondag 26 april hebben we om 08.15 uur ontbeten om daarna weer richting de sporthal te vertrekken. Alles dames naar dokter en daar bleek dan dat Willeke een wat hoge temperatuur had. Zij had de dag daarvoor ook wat last van hoofdpijn en had inderdaad ook een warm gezicht gehad, maar de hal was zo warm dat we toen dachten dat dit daar mee te maken had.
De dokter informeerde ons over evt. gevolgen van het boksen bij mogelijke griep en vroeg ons een half uur voordat Willeke moest boksen nog even bij haar langs te komen. Vanuit het inmiddels gematchte programma bleek echter dat Willeke geen tegenstander had waardoor zij deze dag dus niet in actie hoefde te komen.
Toen de uiteindelijke matching bekend was bleek dat Najat de 3e partij (van de 23) opstond tegen de tegenstander van Jessica van de dag ervoor (Jane Körke). Een bekende volhouder dus! De eerste 2partijen waren junioren partijen die door fouten in de administratie elk maar 3 x 1 min. hadden geduurd. Dit had tot gevolg dat Najat absoluut geen goede voorbereiding heeft kunnen doen. Maar tijdens haar wedstrijd was dit absoluut niet te merken. Ook Najat liet zien dat ze over enorme Fighting Spirit beschikt en heeft zeker ook goede tegenstand geboden. Zij won dan ook terecht op punten.
Meteen na de partij van Najat was het de beurt aan Jessica. Jessica stond nu tegenover Goda Dailydaite. Een meisje van formaat. Zilver bij DM in 2008 en was 4e bij de EU kampioenschappen. Een pittige partij die beide kanten op ging. Wederom toonde Jessica een enorme vechtlust en bewoog goed op haar benen. Helaas kwam Jessica desondanks met 4 punten verschil als verliezer uit de strijd. Een uitslag die wat ons betreft ook makkelijk andersom had kunnen zijn. Maar je bokst in Duitsland tegen een Duitse Om dan in zo’n match als winnaar uit de strijd te komen, is moeilijk. Desondanks waren we erg trots op Jessica!
Overigens waren we trots op al ‘onze’ meiden. Dus ook op Nouchka, die als laatste van onze groep op het schema stond tegen Sandra Redegeld. Allereerst stond Nouchka helemaal niet opgesteld en was de organisatie haar helaas (even) vergeten. Gelukkig kreeg Nouchka toch nog de kans om haar visitekaartje af te geven. In een door Nouchka goed gebokste partij liet zij haar tegenstander dan ook geen kans. Nouchka was prima in vorm en de combinatie met het goed luisteren naar de coaching vanuit de hoek wierp duidelijk zijn vruchten af. Tegenstander gaf op in de 3e ronde!
Cleo was de dag ervoor erg moe na afloop van de wedstrijd en besloot om die avond met haar vader mee naar huis terug te rijden. Een begrijpelijke beslissing na een wat zware partij voor haar. 
De dames van ABCC kwamen deze dag niet in actie, daar het team ’s morgens al naar huis was gekeerd.
Nadat de meiden gedoucht waren, hebben we nog een korte gezamenlijke evaluatie gedaan buiten alvorens we gezamenlijk weer naar huis zouden afreizen.
Iedereen had een heel voldaan gevoel over de afgelopen 2 dagen. De dames zijn allemaal een hele ervaring rijker. Zeker ook het 2 keer in actie komen in een weekeinde voor een aantal dames was een goede testcase. Ondanks het feit dat de nachtrust niet optimaal was geweest (het was overigens een prima hotel!) had iedereen een prima prestatie neergezet. We hopen dan ook dat we dit traject gezamenlijk kunnen doortrekken. We waren echt een team en ik wil hierbij dan ook van de gelegenheid gebruik maken om Raymond Joval hartelijk te danken voor zijn bijdrage in de groep. Hij is enorm serieus met zijn vak bezig en had zich goed voorbereid op zijn taak. Het was echt een heel groot plezier om met zo’n groep te kunnen werken. Dank ook aan alle toeschouwers die zich de moeite hadden genomen om de meiden te komen aanmoedigen. Vanuit Amsterdam, Eindhoven, Genk (Be) en Meerhout (Be) waren zij afgereisd om hun favorieten aan te moedigen. Super bedankt hiervoor!
Meiden dank voor jullie inzet en bijdrage en ga zo door!
Tot de volgende Boxing Academy trainingsdag en zoals jullie weten het volgende evenement staat al voor de deur (31 mei 2009!)
Hartelijke groet,
Angela

            

          

 

« terug naar artikeloverzicht -