Verslag trainingsdag 14 juni jl.
geplaatst op 15 juni 2009

Gisteren was het weer zover. De Boxing Academy trainingsdag stond weer gepland. Helaas hadden we deze keer 5 afzeggingen waardoor we uiteindelijk 6 meiden op deze dag overhielden. Maar dat weerhield ons er niet van om er een goede trainingsdag van te maken.

We mochten deze dag ook Lisanne Vaalburg van Teus de Kruyf uit Alphen a.d. Rijn verwelkomen. Een meisje met duidelijke Fighting Spirit, wat prima kan gaan passen bij de andere meiden. Ook Lotte was na een afwezigheid van een aantal maanden gelukkig weer van de partij!.

De dag begon met een lichte warming - up. Een nieuw trainingsmiddel werd ingezet. De sportveer. Het concept van het product is vergelijkbaar met een normale shuttle die bij het badmintonspel gebruikt wordt. Het verschil met het badminton is echter dat je voor deze sportveer geen racket nodig hebt! Door het speciale veringsysteem aan de onderkant is het mogelijk deze sportveer met handen en voeten te bespelen, wat wij dan ook meteen bij  de meiden toepasten. Naast al het plezier die de sportveer biedt, helpt het ook nog eens om je gezond en fit te houden. Zo kun je hier een perfecte hand/voet-oog coördinatie opbouwen! We zullen deze sportveer dus vaker inzetten!

De dag stond verder in het teken van  omgaan met druk. Het was een leerzame dag voor velen, zeker het zoeken naar ruimte in de ring is voor veel meiden nog niet altijd even vanzelfsprekend. Toch zie je dat veel meiden de aangeboden 'tips and trics' snel oppakken, waardoor we blijven bouwen aan het niveau van de dames!

Verder proberen we steeds meer initiatieven te ontplooien waar iedereen zeer positief tegenover staat. Het volgende evenement is de trip naar Karlsruhe op 18 juli a.s. maar hopenlijk kan het nu geplande trainingskamp in de Ardennen eind augustus ook doorgaan!

We houden jullie op de hoogte!

Groetjes

Angela

  

« terug naar artikeloverzicht -