Voorbereiding Wuppertal toernooi begonnen
geplaatst op 06 april 2009

Afgelopen Zaterdag is het voorbereidingstraject voor het toernooi naar Wuppertal begonnen.

De training vond plaats op het Sportcentrum Papendal te Arnhem.

Er waren op deze dag 7 meiden aanwezig, waarvan er 5 deel zullen nemen aan het toernooi. 1 deelneemster had zich afgemeld agv deelname aan de Rotterdamse Marathon de dag daarna. We zullen de volgende keer vernemen of ze het er goed van af gebracht heeft.  De meiden die met ons mee zullen gaan naar Wuppertal zijn:

Jessica Belder - 57 kg

Najat Belhaj -57 kg

Ann Verheyen (Be) -64 kg

Willeke Verdellen -69 kg

Nouchka Fontijn -69 kg

Cleo Geuens (Be) -60 kg

De dag stond in het teken van de voorbereiding op het toernooi. We begonnen deze dag dan ook met de weging gevolg door  een maximaal loop van 4 * 2 min. en voor een aantal 3*2 min. De hartslagen na iedere ronde werden genoteerd en na de laatste ronde ook de hartslagen na 1 min. , 2 minuten en 3 minuten herstel. Daarnaast natuurlijk ook het totaal aantal gelopen meters.

Het bleek dat de dames er conditioneel redelijk goed voor stonden en dat is maar weer een bevestiging dat deze dames serieus met hun sport bezig zijn! Na een rustperiode van ongeveer een uur stond de wedstrijdsparring op het schema. Nouchka kampt met een blessure waardoor ze niet in de gelegenheid was om mee te sparren. Komend weekeinde staan er 2 wedstrijden voor haar op de planning in Denemarken, dus hopenlijk is ze op tijd hersteld! We wensen haar in ieder geval veel succes komend weekeinde! 

Het was een goede sparring waarbij maar weer bleek hoe belangrijk het is om met meiden onderling te sparren en te trainen. Erg leerzaam en nuttig!! De sparring werd gevold door zakwerk, waarbij de eerste 2 rondes met manchetten werd gewerkt en de laatste rondes zonder manchetten. Zoals gewoonlijk besloten we de training met de evaluatie waarbij iedereen even in de gelegenheid wordt gesteld om hun bevindingen met de groep te delen. Ook dit is altijd een leerzaam en zeer waardevol vast onderdeel van onze trainingsdag. Komende zaterdag staat de volgende voorbereidingsdag gepland. We hebben er weer zin in om zo gericht met een enthousiaste groep meiden ergens naar toe te werken!!

Tot zaterdag meiden!!

   

« terug naar artikeloverzicht -