Voorbereidingen Wuppertal deel III
geplaatst op 19 april 2009

Gisteren, Zaterdag 18 april was de derde voorbereidingsdag voor het toernooi in Wuppertal. Alle dames waren aanwezig aangevuld met een 2-tal niet wupertal deelneemsters.  We waren deze keer te gast bij Boksvereniging van 't Hof in Rotterdam. 's morgens stond een looptraining door het Kralingse bos op het programma. Hakan Sari, de veelbelovende profbokser uit Rotterdam wilde voor deze gelegenheid de dames tijdens deze training begeleiden en heeft dit prima gedaan. Waarvoor nogmaals onze dank!

Na de looptraining hadden de dames wat rust, hebben we de sparringen op video geanalyseerd en hebben we geluncht. Om 12.30 uur konden wij in de bokszaal terecht en kon de middagtraining beginnen. We begonnen met een 10 min. durende aerobics warming up waaruit het voor een aantal dames bleek dat ze een goede keus hadden gemaakt om te gaan boksen en om niet voor de aerobic sport te kiezen! Daarna volgde de aanvullende specifieke warming-Up die vooral in het teken stond van verplaatsingen, counterstoten en wegdraaien.

Hierna volgde de wedstrijdsparring. De meiden waren goed voorbereid om aan het toernooi van volgende week deel te nemen. Zeker de laatste sparring tussen Naomi en Willeke was er een die er mocht zijn! De traininsdag werd afgesloten met zakwerk van resp. 4 x 2 en 3 x 2 min. waarbij snelle 10 sec. arbeid werden afgewisseld met rustmomenten. Even nog heel hard werken en dat lukte prima!!!

Nu dat was het dan. Het was voor mij deze dag een genoegen om jullie te mogen begeleiden en ik wil specifiek Naomi danken voor haar bijdrage in de sparringen van de afgelopen weken. Ik denk dat we hier allemaal veel van hebben geleerd! Tevens ook onze dank aan Ton Dunk Sr. en Jr. die ons de locatie kostenloos ter beschikking stelden en tevens ons nog van overheerlijke broodjes hadden voorzien. Dank daarvoor!

Zaterdag a.s. zullen we zoals het er nu uit ziet uiteindelijk met 5 meiden aan het toernooi deelnemen. Helaas hebben Mijke in een eerder stadium, maar nu ook Ann moeten afzeggen voor het toernooi. We wensen Ann in ieder geval een snel herstel met haar handblessure en Mijke succes met je nieuwe baan!

Het team wat naar Wuppertal zal vertrekken zal onder begeleiding staan van Arnold en mij aangevuld met Raymond Joval.

Ik houd jullie  op de hoogte van onze prestaties in Duitsland!

Sportieve groet,

Angela  

 

« terug naar artikeloverzicht -