1e Lions Brittenburg boksgala groot succes!
geplaatst op 19 maart 2010

Gisteren, 18 maart 2010 vond in Grand Hotel Huis ter Duin het 1e Lions Brittenburg boksgala plaats. Het boksgala was een initiatief van Lions Brittenburg, i.s.m. Huis ter Duin en de Boxing Academy. Ik denk dat we mogen spreken over een zeer geslaagd evenement gezien de enorme positieve reacties die we na afloop van het gala mochten ontvangen. Meer dan 250 gasten gekleed in black tie en cocktail woonden deze unieke avond bij. Speciaal voor deze avond hadden wij een team uit Wit Rusland over laten komen om deze avond als tegenstanders van het nederlandse talenten team in de ring te verschijnen.

De avond begon met een aperitief gevolgd door het openingswoord van de voorzitter van de Lions Brittenburg. Dit praatje werd gevolgd door het voorstellen van de boksers onder begeleiding van de volksliederen. Ik vind het iedere keer weer opnieuw een heel mooi moment om op deze manier aan een mooi internationaal boksgala te kunnen beginnen. Natuurlijk waren we extra trots om op deze bijzondere avond ook de vrouwelijke Consul van Witrusland te mogen ontvangen.  Dit gaf een extra mooi cachet aan de avond! Daarna was het de beurt aan Arnold om het publiek warm te maken voor wat er komen ging. Arnold deelde met het publiek zijn ervaringen met de bokssport en wat deze sport voor hem betekend heeft. Daarnaast verteld hij iets over de T.E.A.M. gedachte en de VIP attitude. Na het optreden van Arnold was het de beurt aan de boksers.

De avond stond in het teken van talentvolle nederlandse boksers met een olympische droom. Als eerste kwam Alicia Holsken in de ring. Zij nam het op tegen Alena Yatsenko. Alica die tot nu toe nog maar 2 officiele bokspartijen op haar naam heeft staan nam het op tegen een meisje met iets meer ervaring. (10 w - 6 winst). In de ring liet Alicia zien over welk talent zij beschikt en overclaste haar tegenstander ruimschoots. De Russische trainer besloot dan ook om meteen aan het begin van de 2e ronde de handdoek in de ring te gooien waardoor de winst verdient naar Alicia ging!

Na deze partij was het de beurt aan Nouchka Fontijn. Nouchka haar tegenstandter ( Helena Lisayevich) had 20 wedstrjden gebokst en 15 gewonnen. Ook in deze partij was het duidelijk wie de winst ging pakken en Nouchka sloot deze partij dan ook door RSC in de 4e rond af.

Als 3e wedstrijd stond Juliano Westhiner op het programma. Hij bokste tegen Nikolay Manjulin. De wedstrijd ging gelijk op waarbij er van beiden kanten veel strijd was, maar toch ook de vermoeidheid wat meespeelde. Uiteindelijk ging de winst naar Juliano.

De laatste partij ging tussen Rafik Haratjunjan en de Witrussische bokser Kirill Samadurau. Dit was een wedstrijd waar alles in zat. Spanning, sensatie, techniek en heel veel Fighting Spirit. Voor het publiek een heel mooi gevecht. Ook deze keer ging de winst naar Nederland dus konden we zeer tevreden zijn deze avond.

De avond was ook een fundraising evenement. Middels lootverkoop een een drietal veilingitems werd er totaal nog 23.000 euro opgehaald voor de goede doelen van deze avond, Right to Play en Fonds gehandicaptensport. De doelen waar Arnold al jaren ambassadeur van is! 

Nadat het hoofdgerecht opgedient was en natuurlijk ook was opgepeuzeld, was het de beurt aan een BN-er partij. Deze partij ging tussen een van de initiatief nemers en commercieel manager van Huis ter Duin Stephan Stokkermans en Grardie Akkerhuis van Lebkov. 2 leden van de Lions Brittenburg. De heren hadden voor dit gevecht 6 maanden intensief getraind bij Lucky gym in Leiden maar ook diverse  keren zowel inidividueel als gezamenlijk bij de Boxing Academy onder leiding van Arnold. Daarnaast maakten ze ook hun trainingsuurtjes bij Azzurrro wellness center in Noordwijk. De heren hadden hun missie heel serieus opgepakt en hebben gedurende de afgelopen 6 maanden een echte metamorfose ondergaan. Het was dan ook erg spannend wat de avond zou gaan brengen. De spanning was inmiddels zeker ook in de zaal te voelen en na de intro's van beiden heren ging de bel dan ook voor de 1e ronde!. Een spannend gevecht waarbij de boksers heel erg goed aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk ging de winst naar Stephan, maar gezien de prestaties van de beiden heren konden we deze avond eigenlijk alleen maar spreken over 2 winnaars!!! De avond werd afgesloten met een afterparty waarbij alle aanwezigen lieten zien dat deze avond ook voor hun geslaagd was. Heerlijke muziek en een enorm goede sfeer!

Naast dat de sfeer heel goed was, is er een heel nieuw evenenemt in Nederland op de kaart gezet. We zijn er trots op en zeker ook erg dankbaar dat wij als Boxing Academy ons steentje hieraan hebben mogen bijdragen om dit evenement tot een zo succesvol evenement te maken. 

Rest mij allereerst Jessica, Naomi en Aglaia heel heel hartelijk te danken voor jullie bijdrage deze avond. Zonder jullie was deze avond veel minder een succes geweest! Ook Charles die de partijen van de avond heeft gefilmd wil ik hartelijk danken voor zijn medewerking!

Ook gaat onze dank uit naar de medewerking van de Nederlandse Boksbond, de officials. dokter, jury en de scheidsrechter, boksers en trainers die een hele goede prestatie hebben neergezet zowel in als buiten de ring!   Ik denk dat wij gezamenlijk het boksen op een andere manier bij een breder publiek hebben kunnen laten zien. Boksen gezien als kunst!

Dank daarvoor! We wensen alle talenten heel veel succes in hun ontwikkeling en hopenlijk kunnen jullie ooit jullie droom waar maken! 

Op naar het Lions Brittenburg boksgala 2011! We houden jullie op de hoogte!  

« terug naar artikeloverzicht -