Verslag wedstrijden 31 mei in Meerhout (Belgie)
geplaatst op 13 juni 2009

Afgelopen zondag was het dan zo ver. De geplande boksmeeting 'Belgie tegen Nederland' voor dames. Helaas bleek in het voortraject dat maar weinig dames of hun trainers interesse hadden om hieraan deel te nemen daar bijna alleen de dames die ook bij de Boxing Academy trainen zich voor dit evenement hadden opgegeven. Jammer, maar gelukkig zorgden de partijen die opstonden voor een heel goed, spannend en aantrekkelijk programma.

De eerste partij die opstond was een junioren partij tussen de Nederlandse Marouschka Pruymboom van de Helmondse Boksvereniging Hab en de Belgische Sarah Pintus. Sarah stond eerst gematchd tegen de zus van Sylvana, Marouchka, maar zij liep afgelopen week tijdens een training een gebroken neus op. Gelukkig wilde haar zus haar verangen.

     

Marouschka heeft wel al wat kickbokservaring, maar dit zou haar eerste bokswedstrijd worden. Marouschka stond tegenover een meisje met 2 wedstrijden en 1 gewonnen. Gelukkig ging de tegenstander hier mee accoord. Het was een spectaculaire wedstrijd, waarbij beide meiden enorme vechtlust ten toon spreidden. De wedstrijd eindigde in onbeslist.

De tweede wedstrijd van de middag was tussen de Nederlandse Willeke Verdellen van boksvereniging Golden Gloves uit Eindhoven en de Belgische Anna Beuselinck (60 kg). Anna had al 6 wedstrijden gebokst, waarvan 5 gewonnen. Willeke heeft 2 wedstrijden gebokst waarvan 1 gewonnen. Op papier een enorme uitdaging en Willeke had zich dan ook goed voorbereid. Een aantal weken geleden kwam Willeke nog uit in de 69 kg klasse, afgelopen zondag was haar gewicht 64,5 kg.   

   

Een teken dat Willeke serieus met haar sport bezig is. Dit was ook terug te zien in haar wedstrijd. Op een paar schoonheidsfoutjes na, wat ze zeker zal verbeteren wanneer ze meer ringervaring kan opdoen, gaf Willeke goed partij. Voor ons was ze dan ook winnaar maar helaas besliste de jury onbeslist. Een enorm goed leerproces voor Willeke, waarbij je bij haar duidelijk progressie ziet in haar boksen. We zullen de video snel evalueren en dan weer aan de slag zoals ze zelf ook al aangaf!

De derde partij was een nederlands onderonsje. Jessica Belder (-57 kg) van ABC Amsterdam stond tegenover Najat Belhaj (-57 kg ) van De Haagse Directe. De wedstrijd was in evenwicht doordat Najat door haar vechtlust en kracht de technische bokser Jessica goed tegenstand bood. De wedstrijd eindigde dan ook in onbeslist. 

 

           

De 4e partij was wederom een juniorenpartij tussen Tonnie Romonesco van de Helmondse boksvereniging HAB tegen de Belgische Jill Serron.

Jill Serron hadden we een aantal weken geleden ook kunnen aanschouwen in het Wuppertal toernooi in Duitsland. Een pittig meisje die tot nu toe 3 partijen heeft gebokst en 3 gewonnen. Ook deze partij was een aantrekkelijke partij om te zien. Tonnie deed zeker niet onder voor de vechtlustige Jill, maar toonde net iets minder lef. Jill was ook duidelijk favoriet bij het publiek wat altijd een extra spanning met zich mee brengt. Helaas heeft Tonnie dan ook verloren maar desondanks een prima partij neergezet!

De laatste damespartij van het programma was tussen de Belgische Ann Verheyen (trouwe bezoekster van de Boxing Academy tegen de eveneens uit Belgie afkomstige Oshin Derieuw. Deze dames stonden al 5 keer eerder tegen elkaar (Beide 2 x gewonnen en een keer onbeslist).

 

Helaas door gebrek aan nederlandse tegenstanders waren beiden partijen accoord gegaan tegen een 5e- onderlinge strijd.  Ook dit was wederom een aantrekkelijke partij. De partij eindigde in een winst partij voor Oshin. Ze bokste sterk aanvallen en Ann had af en toe toch wat moeite met deze vooruitstevende bokser. In de laatste ronde was Ann echt zeker de betere van de 2 maar Ann had het in de eerdere rondes iets te veel laten liggen. Toch mag Ann met een tevreden gevoel terugkijken op dit gevecht. Ann heeft duidelijk laten zien dat ze nog steeds progressie maakt in haar technieken. Ze was heel beweeglijke n zeker het uitdagen van de slaghand en dan toch ervoor kiezen om weg te draaien kwam heel goed uit de verf!. Natuurlijk blijven er altijd verbeterpunten en Ann zelf weet waar we dan over spreken. De volgende training gaan we hier dan zeker ook weer mee verder!!

Na de pauze stonden er nog 5 heren partijen op het programma, waarvan ook 2 nederlandse boksers. Ook hier waren de partijen een lust voor het oog. Al met al een zeer geslaagd programma dankzij enorm veel verzet werk van Noel van Roy van Boxing Meerhout.

Jammer dat de geplande wedstrijden voor Nouchka en Naomi niet konden doorgaan, maar de duitse meisjes komen zeker nog een andere keer naar Nederland! Be ready for the Fight!!!

Ik wil de organisatie bij deze heel hartelijk danken voor hun inzet voor het programma en voor de overheerlijke spaghetti. Alleen daarom al zouden we graag nog eens terugkomen in Meerhout!

Dank alle trainers voor de medewerking en hopenlijk weer tot ziens een volgende keer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« terug naar artikeloverzicht -