Vitality tip Juli
geplaatst op 29 juli 2010

Kip kerriesoep met courgette

Benodigdheden:

1 eetlepel dieetmargarine

1 middelgrote ui fijngesnipperd

1 teentje knoflook

1 theelepel kerriepoeder

100 gram witte kleefrijst

350 gram kipfilet

500 ml water

1 liter kippenbouillon

4 middelgrote courgettes, grofgeraspt

1. Smelt de margarine in een grote steepan. Fruit de ui en de knoflook, roer tot de ui zacht wordt. Voeg het kerriepieder toe. Blijf roeren tot het mengsel aroma afgeeft.

2. Voeg de rijst en de kip toe. Bak 2 minuten. Voeg het water en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat met het deksel op de pan 10 mintuen zachtjes koken. Voeg de courgettes toe. Bak al roerend 5 mintuen of tot de kip gaar is.

(voor 4 personen)

 

« terug naar artikeloverzicht -